Update voor de MyPhonak App

Update voor de MyPhonak App

Phonak heeft in juli 2022 een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de MyPhonak App. De reden waarom ze deze functies hebben toegevoegd, leest u in deze blog.

MyPhonak App

De MyPhonak App is samen met de Phonak Marvel hoortoestellen in 2018 geïntroduceerd. Sinds 2018 heeft de MyPhonak App al wat updates gehad, mede door de introducties van nieuwe hoortoestellen. Toch is het altijd even wennen als er een nieuwe update komt, want sommige knoppen of weergaven zijn anders dan voorheen. Het kan nooit kwaad om even door de app heen te moeten klikken, misschien vindt u nog wel een nieuwe functie!

De reden van deze update komt mede door de introductie van de nieuwe toestellen; Phonak Audéo Life, Phonak Audéo Fit en Phonak Slim. De nieuwe update voor de app zal zeker invloed hebben op de gebruiksvriendelijkheid ten opzichte van de oude versie. De app krijgt een nieuwe ‘jasje’. Sommige knoppen zullen dus inderdaad even wat anders zijn dan normaal. Het nieuwe design zal even wennen zijn, maar inhoudelijk veranderd er niet zoveel.

De grootste toevoegingen zijn de gezondheidsfuncties die bij de hoortoestellen horen, zoals het meten van de stappen en het meten van de hartslag. De data die de hoortoestellen meten tijdens het dragen kunnen worden afgelezen in de MyPhonak App. Om toegang te krijgen tot deze gezondheidsfuncties moet er een MyPhonak account worden aangemaakt. Een account aanmaken kan in de app. Een account is vereist, zodat Phonak uw persoonlijke gegevens beter kan waarborgen. Zodra u een account heeft, kunt u inloggen. Volgens Phonak zouden gekoppelde hoortoestellen in de oude versie van de app, de koppeling automatisch overnemen in de nieuwe versie. U wordt dan direct doorverwezen naar het beginscherm. Mochten uw hoortoestellen niet gekoppeld zijn, volg dan de stappen op het scherm van uw telefoon.

Gezondheidsfuncties

Allereerst wil ik u vertellen dat de nieuwe gezondheidsfuncties alleen van toepassing zijn op de volgende hoortoestellen: Phonak Audéo Fit, Phonak Audéo Life en Phonak Slim. Alleen de Phonak Audéo Fit beschikt over de hartslagmonitor.

Wanneer u in het beginscherm van de MyPhonak App komt, ziet u onder de volumeregelaar uw gezondheids-tabblad staan. Wanneer u daarop klikt ziet u direct drie zaken: de totale draagtijd van de hoortoestellen, de stappenteller en uw hartslag (alleen mogelijk bij de Audéo Fit). Wanneer u op de draagtijd klikt, ziet u direct hoeveel uren of minuten u de hoortoestellen deze dag draagt. U kunt zelfs een persoonlijk doel maken om dagelijks een minimale draagtijd te halen, bijvoorbeeld dat u aangeeft in de app: “ik wil mijn hoortoestellen minimaal 8 uur per dag dragen.” Dan ziet u precies hoeveel minuten of uren u nog moet. Verder krijgt u ook nog inzage in de verschillende luisteromgevingen waar u die dag bent geweest en hoe lang u daar bent geweest. Bijvoorbeeld, u bent 5 uur in een rustige omgeving geweest, 1 uur in een rumoerige omgeving, u heeft 30 minuten muziek geluisterd en ongeveer 1 uur naar uw favoriete Netflix serie gekeken. Al deze getallen vormen samen de totale draagtijd.

Daarnaast kunt u ook een persoonlijk doel maken voor de dagelijkse hoeveelheid stappen die u wilt maken. De MyPhonak App geeft automatisch al een advies over een gezond aantal stappen per dag. Op basis van dit advies kunt u wellicht uw persoonlijke doel makkelijker stellen.

Let op: Om toegang te krijgen tot deze functies moet u een Phonak hoortoestel hebben die deze functies ondersteunt en dient u een MyPhonak account aan te maken in de app.

Wilt u één van de nieuwe Phonak hoortoestellen uitproberen? Neem dan hier contact op.

      9.5 uit 52 reviews

Er gaat weer een wereld van mooie geluiden open.

Lees meer

      8.8 uit 2 reviews

gewoon goed volgens verwachting na aanbevelingen

Lees meer

      8.3 uit 2 reviews

Geweldig!!

Lees meer

      9.4 uit 1974 reviews Lees ze allemaal