Top 7 beste 'in-het-oor' hoortoestellen

Heel veel mensen willen graag een in-het-oor hoortoestel vanwege het esthetische aspect. Maar een heel klein hoortoestel heeft vaak wel iets minder audiologische functies. Bij welke in-het-oor hoortoestellen is dit het beste in balans? In dit overzicht zetten wij de beste keuzes op een rij.

1 - 7 van 7 hoortoestellen
 • #1
  Signia Silk Charge&Go IX 7 - Oplaadbaar Incl. Lader
  € 1.845,00
  per stuk

  De Silk IX 7 is het eerste oplaadbare & onzichtbare hoortoestel ter wereld. De Silk X is een toestel welke aangepast wordt door middel van ‘sleeves’ een soort universele dopjes welke op het toestel geklikt worden. Het is tevens het kleinste hoortoestel waarbij de hoortoestellen onderling met elkaar kunnen communiceren, doordat beide hoortoestellen het geluid met elkaar "delen" kunnen de hoortoestellen de richting van geluid (/spraak) bepalen, daardoor gaat de focus op spraak met deze hoortoestellen beter dan met veel andere hoortoestellen in dit segment. Tot slot zijn ze ook nog eens met een app te bediening, dus het is niet nodig om een knopje op het hoortoestel te bedienen, dit kan gewoon met de smartphone. Om al deze redenen; onze nummer 1. 

  De Silk IX 7 is het eerste oplaadbare & onzichtbare hoor

  toestel ter wereld. De Silk X is een toestel welke aangepast wordt door middel van ‘sleeves’ een soort universele dopjes welke op het toestel geklikt worden. Het is tevens het kleinste hoortoestel waarbij de hoortoestellen onderling met elkaar kunnen communiceren, doordat beide hoortoestellen het geluid met elkaar "delen" kunnen de hoortoestellen de richting van geluid (/spraak) bepalen, daardoor gaat de focus op spraak met deze hoortoestellen beter dan met veel andere hoortoestellen in dit segment. Tot slot zijn ze ook nog eens met een app te bediening, dus het is niet nodig om een knopje op het hoortoestel te bedienen, dit kan gewoon met de smartphone. Om al deze redenen; onze nummer 1. 

       
  9.9 uit 15 reviews
  Meer informatie
 • #2
  Oticon Own 1 - ITC
  € 1.995,00
  per stuk

  De Oticon Own scant continue zijn omgeving om optimaal het geluid weer te kunnen geven. Het toestel kan gekozen worden met bluetooth en eventueel 2 microfoons waardoor het toestel beter kan focussen. Let wel, hoe meer functionaliteiten hoe zichtbaarder: Van diep in de gehoorgang tot vullend van de oorschelp.

   

   

  De Oticon Own scant continue zijn omgeving om optimaal het g

  eluid weer te kunnen geven. Het toestel kan gekozen worden met bluetooth en eventueel 2 microfoons waardoor het toestel beter kan focussen. Let wel, hoe meer functionaliteiten hoe zichtbaarder: Van diep in de gehoorgang tot vullend van de oorschelp.

   

   

       
  8.5 uit 1 reviews
  Meer informatie
 • #3
  Starkey Genesis AI 24 ITC R - Oplaadbaar Incl. Lader
  € 2.245,00
  per stuk

  De techniek van deze toestellen is erg klein, en hierdoor kan Starkey wellicht de allerkleinste in het oor toestellen maken. Deze toestellen hebben dan wel minder functionaliteiten dan de water grotere varianten (zoals meerdere microfoons, bluetooth en zelfs oplaadbaarheid). Ook bijvoorbeeld de CIC (middelmaat qua grootte) kan met een klein 10 batterijtje zelfs met bluetooth werken! De oplaadbare toestellen hebben meer een ‘gadget’ achtig uiterlijk met veel verschillende specificaties. De allerkleinste zogenaamde NW (non-wireless) toestellen kunnen heel erg diep en discreet in het oor geplaatst worden. 

  De techniek van deze toestellen is erg klein, en hierdoor ka

  n Starkey wellicht de allerkleinste in het oor toestellen maken. Deze toestellen hebben dan wel minder functionaliteiten dan de water grotere varianten (zoals meerdere microfoons, bluetooth en zelfs oplaadbaarheid). Ook bijvoorbeeld de CIC (middelmaat qua grootte) kan met een klein 10 batterijtje zelfs met bluetooth werken! De oplaadbare toestellen hebben meer een ‘gadget’ achtig uiterlijk met veel verschillende specificaties. De allerkleinste zogenaamde NW (non-wireless) toestellen kunnen heel erg diep en discreet in het oor geplaatst worden. 

       
  nog geen review
  Meer informatie
 • #4
  Signia Insio Charge&Go AX 7 Incl. Lader
  € 1.995,00
  per stuk

  De signia Insio Charge&go AX 7 heeft net als Oticon Own 1 de volledige techniek van het toptoestel beschikbaar in de in het oor variant. Dus met betrekking tot de verstaanbaarheid is het een enorm goed presterend toestel. Ook zijn de toestellen oplaadbaar, beschikken over bluetooth en hebben richtingsgevoelige microfoons. Let wel dat de toestellen zichtbaar zullen zijn en niet helemaal diep in het oor kunnen verdwijnen. Inmiddels is de Signia Silk IX uit, dit is de instant-fit variant maar dan met verbeterde technologie. De AX is het voorlaatste platform. 

  De signia Insio Charge&go AX 7 heeft net als Oticon Own

  1 de volledige techniek van het toptoestel beschikbaar in de in het oor variant. Dus met betrekking tot de verstaanbaarheid is het een enorm goed presterend toestel. Ook zijn de toestellen oplaadbaar, beschikken over bluetooth en hebben richtingsgevoelige microfoons. Let wel dat de toestellen zichtbaar zullen zijn en niet helemaal diep in het oor kunnen verdwijnen. Inmiddels is de Signia Silk IX uit, dit is de instant-fit variant maar dan met verbeterde technologie. De AX is het voorlaatste platform. 

       
  9.8 uit 3 reviews
  Meer informatie
 • #5
  ReSound Nexia 9 ITC - Oplaadbaar Incl. Lader
  € 2.295,00
  per stuk

  De ReSound Nexia 9 Custom is het nieuwste oplaadbare in-het-oortoestel van Resound. Tevens wordt dit complete toestel geleverd met bluetooth en richtingsgevoeligheid. Ook wordt het toestel geleverd in een prachtige op maat gemaakte oplaadcase waar de toestellen perfect inpassen. Het toestel komt door de uitgebreide techniek wel wat verder naar buiten.

  De ReSound Nexia 9 Custom is het nieuwste oplaadbare in-het-

  oortoestel van Resound. Tevens wordt dit complete toestel geleverd met bluetooth en richtingsgevoeligheid. Ook wordt het toestel geleverd in een prachtige op maat gemaakte oplaadcase waar de toestellen perfect inpassen. Het toestel komt door de uitgebreide techniek wel wat verder naar buiten.

       
  nog geen review
  Meer informatie
 • #6
  Signia Active Pro Incl. Lader
  € 1.749,00
  per stuk

  De Signia Active pro lijkt heel sterk op de Insio Charge&go AX 7. Verschil hierbij is dat het een universeel toestel is wat door middel van ‘sleeves’ in het oor geplaatst wordt in plaats van met een op maar gemaakt toestel. Dit zorgt er overigens wel voor dat het toestel erg open is aan te passen en dat het niet op maat gemaakt hoeft te worden. Het uiterlijk heeft een hoog gadget gehalte door de universele look! Daarnaast is hierbij gebruik gemaakt van een chip van de vorige generatie (de chip in de X7 toestellen) Dit toestel presteert daarom net wat minder de Signia Insio C&GAX 7

  De Signia Active pro lijkt heel sterk op de Insio Charge&

  ;go AX 7. Verschil hierbij is dat het een universeel toestel is wat door middel van ‘sleeves’ in het oor geplaatst wordt in plaats van met een op maar gemaakt toestel. Dit zorgt er overigens wel voor dat het toestel erg open is aan te passen en dat het niet op maat gemaakt hoeft te worden. Het uiterlijk heeft een hoog gadget gehalte door de universele look! Daarnaast is hierbij gebruik gemaakt van een chip van de vorige generatie (de chip in de X7 toestellen) Dit toestel presteert daarom net wat minder de Signia Insio C&GAX 7

       
  9.6 uit 8 reviews
  Meer informatie
 • Onze keuze(s) met vergoeding
 • Categorie 5 Audio Service Quix 8 G6
  Na vergoeding vanaf € 131,26 per stuk

  De Audioservice Quix 8 G6 kan niet ontbreken in dit rijtje. Dit is het enige in het oor gedragen toestel waarop u mogelijk een vergoeding van uw ziektekostenverzekering kan krijgen. De toestellen worden door middel van een ‘sleeve’ aangepast waardoor de toestellen op ieders oor direct aangepast kunnen worden. Het toestel kan door middel van toontjes vanuit de telefoon wat bijgesteld worden. Let wel dit is minder uitgebreid dan door middel van bluetooth. De Quix toestellen kunnen zich op audiologisch vlak niet meten met bovenstaande toestellen. Voor in-het-oor toestellen met een vergoeding is de gehele Quix-serie onze keuze!

  De Audioservice Quix 8 G6 kan niet ontbreken in dit rijtje.

  Dit is het enige in het oor gedragen toestel waarop u mogelijk een vergoeding van uw ziektekostenverzekering kan krijgen. De toestellen worden door middel van een ‘sleeve’ aangepast waardoor de toestellen op ieders oor direct aangepast kunnen worden. Het toestel kan door middel van toontjes vanuit de telefoon wat bijgesteld worden. Let wel dit is minder uitgebreid dan door middel van bluetooth. De Quix toestellen kunnen zich op audiologisch vlak niet meten met bovenstaande toestellen. Voor in-het-oor toestellen met een vergoeding is de gehele Quix-serie onze keuze!

       
  10 uit 1 reviews
  Meer informatie

Discretie is vaak de belangrijkste keuze voor een in-het-oor hoortoestel. Doordat deze hoortoestellen zo klein of zelfs onzichtbaar mogelijk worden gemaakt is er minder ruimte om audiologische technologie in te stoppen. De audiologische prestaties van een achter-het-oor hoortoestel met de luidspreker in het oor zijn vaak beter. Dit komt omdat hardwarefuncties voor bijvoorbeeld verstaan in complexere situaties vaak niet in deze toestellen passen. Denk hierbij aan richtingsgevoeligheid door 2 microfoons per toestel en onderlinge communicatie. Voor een klein deel wordt de noodzaak van audiologische technologie gecompenseerd door een diep in-het-oor liggend hoortoestel, hierdoor kan namelijk de natuurlijke werking van de oorschelp en (een deel van) de gehoorgang hun werk doen (zoals bijvoorbeeld windruisonderdrukking). 

Functies als bluetooth en oplaadbaarheid zitten over het algemeen niet in de kleine in-het-oor hoortoestellen. Dit is vaak wel mogelijk, maar doordat er extra chips nodig zijn worden de hoortoestellen aanzienlijk groter.