Top 4 hoortoestellen voor Muziekliefhebbers

De meeste hoortoestellen hebben een programma voor muziek, maar welke blinken nou uit? Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste hoortoestellen voor muziek, gebaseerd op specifieke features en ervaringen van klanten en audiciens.  

1 - 4 van 4 hoortoestellen
 • #1
  Bernafon Encanta 400 miniRITE - Oplaadbaar Incl. Lader
  € 2.195,00
  per stuk

  Bernafon heeft in samenwerking met Oticon en Harman-Kardon zijn focus volledig op muziek gericht. De combinatie van het speciale muziek programma ‘music expierience’, de 10kHz bandbreedte (Warmte in muziek komt met name door de boventonen in het gebied tussen de 8kHz en 10kHz) en de gedeeltelijk analoge geluidsaanpassing maken dit toestel de absolute nummer 1 voor muziekliefhebbers.

  Bernafon heeft in samenwerking met Oticon en Harman-Kardon z

  ijn focus volledig op muziek gericht. De combinatie van het speciale muziek programma ‘music expierience’, de 10kHz bandbreedte (Warmte in muziek komt met name door de boventonen in het gebied tussen de 8kHz en 10kHz) en de gedeeltelijk analoge geluidsaanpassing maken dit toestel de absolute nummer 1 voor muziekliefhebbers.

       
  nog geen review
  Meer informatie
 • #2
  Widex Moment Sheer 440 sRIC R D - Oplaadbaar Incl. Lader
  € 1.995,00
  per stuk

  Voor muzikanten staat dit toestel op nummer 1! Widex staat sinds jaar en dag bekend om hun warme en prettige klank welke nu gecombineerd is met de echo,- en vertragingsvrije technologie en 10kHz bandbreedte. Daarnaast biedt de app veel mogelijkheden om het geluid naar eigen voorkeuren bij te regelen.

  Voor muzikanten staat dit toestel op nummer 1! Widex staat s

  inds jaar en dag bekend om hun warme en prettige klank welke nu gecombineerd is met de echo,- en vertragingsvrije technologie en 10kHz bandbreedte. Daarnaast biedt de app veel mogelijkheden om het geluid naar eigen voorkeuren bij te regelen.

       
  9.8 uit 4 reviews
  Meer informatie
 • #3
  Oticon Intent 1 miniRITE - Oplaadbaar Incl. Lader
  € 2.195,00
  per stuk

  Oticon heeft in samenwerking met Bernafon en Harman-Kardon het ‘mymusic’ muziekprogramma ontwikkeld waarbij specifiek is gekeken naar de weergave van muziek en hoe dit zo optimaal mogelijk weergegeven kan worden. Dit zorgt voor een warme en kristal heldere muziekbeleving! Tevens is de 10kHz bandbreedte hierbij essentieel doordat warmte in muziek met name wordt weergegeven in het frequentiegebied tussen 8 en 10 kHz. Hierdoor heeft de Oticon Intent 1 een hele warme muziekbeleving.

  Oticon heeft in samenwerking met Bernafon en Harman-Kardon h

  et ‘mymusic’ muziekprogramma ontwikkeld waarbij specifiek is gekeken naar de weergave van muziek en hoe dit zo optimaal mogelijk weergegeven kan worden. Dit zorgt voor een warme en kristal heldere muziekbeleving! Tevens is de 10kHz bandbreedte hierbij essentieel doordat warmte in muziek met name wordt weergegeven in het frequentiegebied tussen 8 en 10 kHz. Hierdoor heeft de Oticon Intent 1 een hele warme muziekbeleving.

       
  9.8 uit 6 reviews
  Meer informatie
 • Onze keuze(s) met vergoeding
 • Categorie 5 Bernafon Encanta 200 miniRITE - Oplaadbaar
  Na vergoeding vanaf € 131,26 per stuk

  De Bernafon Encanta 200 is ook een toestel van Bernafon wat hier uiteraard staat vanwege de focus op muziek! Het toestel heeft in tegenstelling tot bovenstaande toestellen een kleinere bandbreedte wat een andere geluidservaring biedt. Binnen de toestellen waarop de zorgverzekering een vergoeding levert is dit de beste keuze voor de muziekliefhebber!

  De Bernafon Encanta 200 is ook een toestel van Bernafon wat

  hier uiteraard staat vanwege de focus op muziek! Het toestel heeft in tegenstelling tot bovenstaande toestellen een kleinere bandbreedte wat een andere geluidservaring biedt. Binnen de toestellen waarop de zorgverzekering een vergoeding levert is dit de beste keuze voor de muziekliefhebber!

       
  nog geen review
  Meer informatie

Softwarematig is een ‘muziekrekenregel’ belangrijk. Oticon en Bernafon gebruiken bijvoorbeeld een rekenregel welke samen met Harman-Kardon is ontwikkeld. Hieruit is naar voren gekomen dat de warmte in muziek komt uit de hogere boventonen, en in het bijzonder tussen de 8kHz en 10kHz. Daarnaast is Lage compressie essentieel in het middengebied (rond 1,5Khz). Ook worden er meer Bass tonen toegevoegd.

Hardware-matig Is een bandbreedte van 10kHz erg belangrijk om het geluid goed weer te geven. Uiteraard is het ook belangrijk dat de speaker daar mee om kan gaan (voldoende dynamisch bereik). Een te lichte luidspreker loopt vast bij harde geluiden, een te zware luidsprekers heeft een kleiner frequentiebereik. Daarnaast geeft een nieuwere chip een betere muziekweergave.

Van oudsher was de opvatting dat Bass-tonen zorgen voor warmte in geluid en muziek. Echter is er na recente onderzoeken een nieuw beeld ontstaan.

Als er gekeken wordt naar de geluidsweergave van muziekinstrumenten zien we dat met name de ‘boventonen’ (hogere harmonische) zorgen voor warmte in de muziek. Dit maakt het daarom ook erg belangrijk deze ook extra te versterken, ook al zou men deze tonen niet direct zelf waar kunnen nemen. Daarbij is het erg belangrijk dat een hoortoestel ook voldoende bandbreedte heeft om deze tonen ook aan te kunnen bieden. 10kHz bandbreedte zorgt ervoor dat het mogelijk is om dit aan te kunnen bieden. Uit de onderzoeken komt verder dat compressie (het meer versterken van zachte geluiden t.o.v. harde geluiden waardoor het geluid als het ware in elkaar gedrukt wordt) een negatief effect heeft op het geluid, met name in het middengebied rond 1,5kHz. Ook de voldoende versterking van lage tonen is belangrijk.

Het type luidsprekertje is ook erg van belang. Waarbij de bandbreedte erg belangrijk is, geldt dat ook voor het dynamisch bereik. Muziek is hard en zacht, hoog en laag. En allemaal van belang.

Een te lichte luidspreker zorgt ervoor dat het geluid te snel het ‘plafond raakt’ (stel je voor dat je in een ruimte loopt met een te laag plafond), dat heeft een nadelig effect op het geluid. Een te sterke luidspreker heeft vaak een kleinere bandbreedte waardoor de hoge tonen (en dus de warmte) ook niet goed weergegeven kunnen worden.