Top 4 hoortoestellen voor de sportieveling

Een hoortoestel voor een sportieveling vraagt een aantal eigenschappen om hier optimaal aan te voldoen. Voldoende stof- en waterafstotend en een super goede windruisonderdrukking zijn essentieel. De beste keuzes zetten wij hieronder op een rij. 

1 - 4 van 4 hoortoestellen
 • #1
  Phonak Audéo Lumity Life L90-R - Oplaadbaar Incl. Lader
  € 2.345,00
  per stuk

  De Phonak Audeo Lumity Life staat bovenaanin deze lijst omdat het als enige toestel meer vochtbestendig is dan de IP68 normering. Daarnaast beschikt het toestel over bewegingssensoren en activiteitentrackers. Ook beschikt het toestel over uitstekende windruisonderdrukking waardoor u zelfs met hardlopen of fietsen minder last hebt van storende windruis.

  De Phonak Audeo Lumity Life staat bovenaanin deze lijst omda

  t het als enige toestel meer vochtbestendig is dan de IP68 normering. Daarnaast beschikt het toestel over bewegingssensoren en activiteitentrackers. Ook beschikt het toestel over uitstekende windruisonderdrukking waardoor u zelfs met hardlopen of fietsen minder last hebt van storende windruis.

       
  nog geen review
  Meer informatie
 • #2
  Signia Pure Charge&Go IX 7 Incl. Lader
  € 1.995,00
  per stuk

  De uitgebreide My Wellbeing app gecombineerd met goede waterdichtheid, uitstekende windruisonderdrukking en bewegingssensoren zorgen ervoor dat de Signia Pure Charge&go IX 7 een plek in deze lijst krijgt.

  De uitgebreide My Wellbeing app gecombineerd met goede water

  dichtheid, uitstekende windruisonderdrukking en bewegingssensoren zorgen ervoor dat de Signia Pure Charge&go IX 7 een plek in deze lijst krijgt.

       
  9.6 uit 7 reviews
  Meer informatie
 • #3
  Phonak Audéo Fit P90 - Oplaadbaar Incl. Lader
  € 2.245,00
  per stuk

  De Phonak Audeo Fit is weliswaar minder waterdicht dat de Phonak Lumity L90 Life, het is het enige toestel met een werkende hartslagmonitor! Dit geeft nog meer inzicht in je sportieve prestaties. Tevens beschikt het toestel over een app met uitgebreide gezondheidsfuncties zoals een stappenteller, is de hartslagmonitor ook aan andere apps te koppelen en heeft het een goede windruisonderdrukking zodat u ook tijdens het fietsen en hardlopen minde rlast van windruis ervaart.

  De Phonak Audeo Fit is weliswaar minder waterdicht dat de Ph

  onak Lumity L90 Life, het is het enige toestel met een werkende hartslagmonitor! Dit geeft nog meer inzicht in je sportieve prestaties. Tevens beschikt het toestel over een app met uitgebreide gezondheidsfuncties zoals een stappenteller, is de hartslagmonitor ook aan andere apps te koppelen en heeft het een goede windruisonderdrukking zodat u ook tijdens het fietsen en hardlopen minde rlast van windruis ervaart.

       
  nog geen review
  Meer informatie
 • #4
  Widex Moment Sheer 440 sRIC R D - Oplaadbaar Incl. Lader
  € 1.995,00
  per stuk

  De Widex moment Sheer heeft een nieuw design waarbij de sterke windruisonderdruking ondersteund wordt door een nieuw design wat de wind van de microfoonopeningen moet afleiden. Overigens beschikt het toestel niet over een uitgebreide gezondheidsapp waardoor het toestel niet op de nummer 1 positie komt. Het toestel is wel IP68 waterbestendig.

  De Widex moment Sheer heeft een nieuw design waarbij de ster

  ke windruisonderdruking ondersteund wordt door een nieuw design wat de wind van de microfoonopeningen moet afleiden. Overigens beschikt het toestel niet over een uitgebreide gezondheidsapp waardoor het toestel niet op de nummer 1 positie komt. Het toestel is wel IP68 waterbestendig.

       
  9.8 uit 4 reviews
  Meer informatie

Een hoortoestel voor een sportieveling vraagt een aantal eigenschappen om hier optimaal aan te voldoen. Allereerst moet een toestel bestand zijn tegen veelvragende situaties. Primair vraagt dit om minimaal een IP-68 normering wat de bestandheid tegen vocht en stof aangeeft, en eventueel zelfs nog waterdichter dan dit. Daarnaast is het prettig dat het toestel weinig last heeft van windruis als je in beweging bent., of zelfs met fietsen heb je hier normaliter nog sneller last van. Een Hartslagmonitor en/of gezondheidsapps maken een toestel voor de sportieveling helemaal af!

IP-68 waarbij IP staat voor Ingress Protection, oftwel de waarde voor bescherming tegen binnendringen, en hierbij is 68 de hoogste waarde. De 6 is de waarde tegen binnendringen van stof, en de 8 staat voor de waarde tegen vocht. Let wel, dit is de bescherming tegen water, transpiratievocht heeft vaak een agressievere werking.

Bij windruisonderdrukking wordt de versterking van wind gereduceerd en weg gefilterd. Hierbij wordt soms het geluid van de andere zijde meegenomen om maar zo min mogelijk effect hiervan te ervaren. Windruis kan namelijk de microfoon ‘lamleggen’ waardoor verstaanbaarheid wegvalt. Dit blijft een lastig fenomeen. Naast digitale onderdrukking zien we dat het ene omhuizing beter werkt dan de andere omhuizing van het hoortoestel tegen windruis.