Alle informatie over gehoorapparaten

Gehoorapparaten zijn er in alle soorten en maten. Voor licht tot zeer ernstig gehoorverlies en van betaalbaar tot luxe. Hieronder komen de verschillende soorten en kenmerken aan bod, zodat u altijd een gehoorapparaat vindt dat bij u past. Ook vertellen we u meer over hoe u het gehoorapparaat kunt schoonmaken en hoe het zit met vergoedingen voor hoorapparaten.

Soorten gehoorapparaten

Er zijn veel verschillende soorten gehoorapparaten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gehoorapparaat in het oor of juist voor een uitwendig gehoorapparaat.

Onzichtbare gehoorapparaten

De kleinste gehoorapparaten zijn onzichtbare gehoorapparaten, ook wel CIC (Completely in Channel) genoemd. Deze worden volledig in het kanaal geplaatst, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn. Omdat de gehoorapparaten zo klein zijn, is er vaak geen ruimte voor een schakelaar op het toestel zelf. Met behulp van een app kunnen de instellingen aangepast worden. Gehoorapparaten in het oor worden op maat gemaakt. 

Hoortoestel met luidspreker in het oor

Bij deze gehoorapparaten zit de luidspreker in het oor (RIC). Het gehoorapparaat zelf wordt achter het oor gedragen. Het geluid wordt elektrisch naar de gehoorgang geleid. Omdat de luidspreker in het oor gedragen wordt, is de geluidskwaliteit beter.

Achter-het-oor gehoorapparaten

De meest bekende en gebruikte gehoorapparaten zijn achter-het-oor gehoorapparaten, ook wel uitwendige gehoorapparaten (BTE). De luidspreker zit in het toestel achter het oor. Door middel van een dun slangetje wordt het geluid naar het trommelvlies gestuurd. Uitwendige gehoorapparaten zijn geschikt voor vrijwel elk type gehoorverlies. Ze bieden ruimte voor grotere batterijen en extra opties. Een voorbeeld hiervan is dat u kunt kiezen voor een gehoorapparaat met bluetooth.

Tinnitus hoortoestel

Tinnitus, ook wel bekend als oorsuizen, is het continue horen van geluiden die er niet zijn. Dit gaat vaak samen met gehoorverlies. Een tinnitus hoortoestel zorgt voor een alternatief geluid, zodat de aandacht van het oorsuizen afgeleid wordt en het suizen minder opvalt.

Gehoorapparaat kopen

Hoortoestellen hebben allemaal hun eigen kenmerken. Zo is het ene gehoorapparaat voorzien van de allernieuwste technologieën, terwijl het andere gehoorapparaat alleen over de basistechnieken beschikt. Waar u voor kiest, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, mate van gehoorverlies, levensstijl en budget. Vindt u het belangrijk dat uw gehoorapparaat makkelijk in het onderhoud is? Dan is een achter-het-oor gehoorapparaat misschien iets voor u. Een luidspreker in het oor zorgt ervoor dat u met name hoge tonen beter hoort. Denk dus goed na over wat u belangrijk vindt. U kunt ook kiezen voor een gehoorapparaat op proef.

Nieuwste ontwikkelingen hoorapparaten

Eén van de nieuwste technieken op het gebied van gehoorapparaten is het gebruik van kunstmatige intelligentie. Deze technologie zorgt ervoor dat het gehoorapparaat de luistervoorkeuren en het gedrag van een hoortoestelgebruiker leert kennen. Door middel van een app krijgt de gebruiker automatisch aanpassingen en aanbevelingen door.

Vergoeding gehoorapparaat

De aanschaf van een gehoorapparaat is een belangrijke investering. In de afgelopen jaren zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd. Sinds 2013 werken de audiciens volgens een hoorprotocol. Slechthorenden worden ingedeeld in categorie 1 t/m 5 op basis van een vragenlijst. Alles wat u moet weten over de vergoeding van gehoorapparaten leest u in dit blog.

Gehoorapparaat schoonmaken

Onderhoud verrichten aan uw gehoorapparaat is hygiënisch en zorgt er daarnaast voor dat de levensduur verlengd wordt. Wij raden u aan om het hoortoestel minimaal één keer per week intensief te reinigen. Dit kunt u doen met reinigingsdoekjes en reinigingsspray voor hoortoestellen

Onze merken gehoorapparaten

Welk merk gehoorapparaat u kiest, hangt af van verschillende factoren. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken, kwaliteiten en prestaties. Hieronder vindt u alle merken op een rijtje.

Widex hoortoestellen staan bekend om hun goede geluidskwaliteit, comfort en het gebruiksgemak. Ook zijn al hun gehoorapparaten voorzien van de nieuwste technologieën. Widex is één van de grootste fabrikanten van gehoorapparaten.
Phonak investeert al 70 jaar lang in onderzoek, kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. De gehoorapparaten staan dan ook bekend om de hoge kwaliteit en het optimale hoorcomfort. Bij de nieuwere Phonak hoortoestellen ligt de focus op de geluidskwaliteit van spraak en een betere spraakverstaanbaarheid. 
Audio Service richt zich vooral op het in ear gehoorapparaat, maar ze ontwikkelen andere vormen van hoortoestellen. De wensen en individuele behoeften van de klant staan centraal. Audio Service is daarom voortdurend op zoek naar verbeteringen op het gebied van alles wat met het gehoor te maken heeft.
Beltone hoortoestellen zijn bijzonder klein en zijn voorzien van de nieuwste technologieën. De gehoorapparaten kunnen daardoor aangepast worden naar uw persoonlijke voorkeuren en manier van leven. De prijscategorie is betaalbaar tot luxe.
Bernafon is een Zwitsers bedrijf dat gehoorapparaten aanbiedt voor mensen met licht tot zeer ernstig gehoorverlies. Ze bieden een optimaal geluid in complexe luistersituaties. De verschillende modellen hoortoestellen variëren van bijna onzichtbaar tot opvallend.
Starkey is constant op zoek naar innovatieve manieren om ervoor te zorgen dat slechthorenden weer beter kunnen horen. De toestellen die ze op de markt brengen zijn steeds kleiner en gemakkelijker te bedienen. Gehoorapparaten van Starkey bieden een goede spraakverstaanbaarheid, ook op rumoerige locaties.
Oticon is een van de langst bestaande bedrijven op het gebied van gehoorapparaten. Het bedrijf levert hoogwaardige toestellen en blijft zich continu ontwikkelen. Oticon staat voor een perfecte geluidskwaliteit en daarmee een optimale kwaliteit van leven.
ReSound biedt innovatieve oplossingen voor gehoorverlies. De geluidsbeleving met de gehoorapparaten van ReSound is optimaal, ook in een luidruchtige omgeving. ReSound hoortoestellen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen.
Unitron wordt gezien als één van de koplopers op het gebied van gehoorapparaten. Het merk werkt veel samen met wetenschappers en audiologen om de beste oplossingen te vinden voor gehoorverlies. Ook heeft Unitron prijzen gewonnen voor het design.
Siemens / Signia staat al tijden lang voor hoorinnovaties waarbij de behoeften van de klant centraal staan. Het bedrijf werkt veel met moderne technologieën, waardoor het volume bij een aantal toestellen bijvoorbeeld geregeld kan worden met een app.
Phillips is na een lange afwezigheid op de markt weer terug met een complete productlijn. In samenwerking met Demant; het moederbedrijf van Oticon en Bernafon. De hoortoestellen zijn beschikbaar in verschillende varianten voorzien van de nieuwste technologie, wat we natuurlijk ook gewend zijn van Philips.
      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2041 reviews Lees ze allemaal