Nieuw hoortoestel: Oticon Real

Nieuw hoortoestel: Oticon Real

De Oticon Real is het nieuwe hoortoestel dat Oticon op de markt brengt in de vrije markt. Het is de opvolger van ons populairste hoortoestel de Oticon More. Wij verwachten dat de Oticon Real de plek van de Oticon More zal gaan overnemen. De Oticon Real is beschikbaar als luidspreker-in-het-oor en achter-het-oor hoortoestel, zowel oplaadbaar als met 312-batterij. Naast een nieuwe productnaam brengt Oticon nog drie andere nieuwtjes zoals een exclusieve kleur, nieuwe technologie en een nieuwe app. In deze blog leest u alles over deze nieuwe ontwikkelingen;

Oticon Real hoortoestel

Design en kleuren

Het exterieur van de Oticon Real is eigenlijk niet anders dan van zijn voorganger. Het design is hetzelfde en de acht vaste kleuren zijn beschikbaar voor alle varianten. Toch heeft Oticon een negende kleur ontwikkelt. Deze exclusieve kleur heet Olive Green en is alleen beschikbaar voor de Oticon Real miniRITE R – Oplaadbaar hoortoestellen. Wij kunnen u helaas niet vertellen waarom deze mooie kleur alleen beschikbaar is voor één model, maar wie weet komt daar later nog verandering in. Alhoewel is de “miniRITE R" wel het meest voor de hand liggende hoortoesteltype.

Technologie

Over de binnenkant van het hoortoestel kunnen wij u veel meer vertellen. Daar is tenslotte ook meer aan veranderd en verbeterd. De Oticon Real hoortoestellen draaien op een nieuwe chip genaamd: Polaris R. Het is een sterke chip met meer rekenkracht dan de Polaris-chip uit de Oticon More. Bij de Oticon More kennen we ondertussen de Deep Neural Network (DNN) technologie. Een techniek die het brein van de drager op een natuurlijke wijze ondersteunt, in eigenlijk elke situatie van het dagelijks leven. Oticon borduurt verder op deze succesvolle techniek in de Oticon Real. Door de sterkere chip is het in staat om twee nieuwe techniek aan het bestaande Deep Neural Network toe te voegen. Onder de naam RealSound Technology zijn er twee nieuwe functies ontwikkelt; SuddenSound Stabilizer en Wind & Handling Stabilizer.

SuddenSound Stabilizer

Deze functie focust op het horen van plotselinge geluiden die zich voordoen op een dagelijkse dag. De SuddenSound-techniek herkent meer dan 500.000 plotselinge geluiden per dag. Sommige plotselinge geluiden zijn niet fijn om te horen, maar je zou ook niet willen dat deze weggehaald worden. U wilt tenslotte alles weer horen met een hoortoestel. De techniek herkent deze plotselinge geluiden en balanceert dit op basis van uw persoonlijke instellingen. Zo kunt u deze geluiden waarnemen en op een comfortabele manier verwerken. De SuddenSound Stabilizer zorgt voor 22% minder luisterinspanning ten opzichte van de Oticon More.

Wind & Handling Stabilizer

Dit is een zeer geavanceerde (wind)ruisonderdrukking. Het onderdrukt bijna volledig windruis en andere storende geluiden, zoals het indoen van uw hoortoestel als brildrager. Een vergelijkbare functie was ook al aanwezig in de Oticon More, maar daar werd alleen stabilisatie toegebracht in de lage tonen. Deze nieuwe functie stabiliseert ook in de midden tonen en de hoge tonen. Om deze storende geluiden zo goed als mogelijk te onderdrukken, wordt de microfoon waar het meeste geluid of ruis op komt uitgezet. De chip regelt op een ‘slimme’ manier (automatisch) welke microfoon en tonen uitgeschakeld moeten worden. Een simpele en zeer handige manier om storende geluiden drastisch te verminderen in vrijwel elke situatie of handeling. Deze techniek is door Oticon getest in één van de grootste windtunnels ter wereld. Uit het resultaat blijkt dat tijdens een zeer harde wind het toestel de ruis zo goed onderdrukt dat een gespreek gewoon nog gevolgd kan worden. Dit draagt dus echt bij aan een hoog draagcomfort.

Oticon Companion app

De Oticon Companion app is de nieuwe app voor alle Oticon hoortoestellen met Bluetooth. Het vervangt de Oticon ON App en de Oticon RemoteCare App. De Oticon Companion app is een app met twee hoofdfuncties; handige afstandsbediening voor uw Oticon hoortoestellen en dé app voor uw online bijstelling van uw Oticon hoortoestellen. Houd er rekening mee dat op 13 februari 2023 de Oticon RemoteCare App niet meer te gebruiken is op uw mobiele apparaten. Vergeet de Oticon Companion app dus niet te downloaden, om gebruik te maken van alle handige functies!

Download Oticon Companion app:

Heeft naar aanleiding van deze blog nog vragen over de Oticon Real of de app? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2041 reviews Lees ze allemaal