Al die huismerk hoortoestellen, hoe zit het nu?

Al die huismerk hoortoestellen, hoe zit het nu?

Sinds de start van Oogvoororen.nl staan wij voor transparantie en keuze aan de klant. We doen ons best om online oriënteren op hoortoestellen zo goed en makkelijk mogelijk te maken. Om die reden krijgen wij vragen over een enorme hoeveelheid hoortoestellen, dit zijn in toenemende mate huismerk hoortoestellen van de grote ketens. Inmiddels werken steeds meer ketens alleen nog met hun eigen huismerken, echter gaan er onder die huismerk-labels vaak wel toestellen van de grote fabrikanten schuil. Dit maakt het oriënteren en vergelijken steeds moeilijker. Op deze pagina leggen we uit welke keten gebruikt maakt van welke huismerken, vervolgens kunt u doorklikken om meer te weten te komen wat er precies achter ieder huismerk schuil gaat.

Schoonenberg huismerk hoortoestellen

Schoonenberg maakte altijd deel uit van de internationale retailer “AudioNova”. Deze werd in 2016 overgenomen door Zwitserse bedrijf “Sonova”. Sonova is eigenaar van de onder andere de merken Phonak en Unitron, logischerwijs zijn tegenwoordig die merken te vinden bij Schoonenberg. Van oudsher maakte Schoonenberg al gebruik van huismerken, dit is zo gebleven. Bij Schoonenberg zijn de volgende huismerken en originele fabrikanten te vinden:

Schoonenberg huismerk Merk
NovaSense hoortoestellen Unitron hoortoestellen
Selectic hoortoestellen Phonak hoortoestellen
AudioNova hoortoestellen Unitron hoortoestellen (Moxi B)


In sommige gevallen gebruikt Schoonenberg zelf ook gewoon de originele hoortoestellen. Zeker het A-merk Phonak geniet grote naamsbekendheid in Nederland en wordt ook door Schoonenberg zelf gebruikt.

Beter Horen huismerk hoortoestellen

Beter Horen valt onder het internationale concern ‘Amplifon’. Beter Horen is één van de weinige ketens in het bezit van Amplifon dat nog een eigen naam heeft, dit komt door de enorme lokale naamsbekendheid die Beter Horen geniet. Ze zijn (in de Nederlandse markt) relatief nieuw met het gebruiken van huismerk hoortoestellen. Tot voor kort verkochten zij vooral A-merk hoortoestellen van vooral ReSound, maar ook de andere merken waren (in beperkte mate) verkrijgbaar bij Beter Horen. Sinds kort maakt Beter Horen gebruik van een huismerk-lijn, welke begint met ‘Ampli’, afgeleid van het internationale merk Amplifon, onder de diverse soorten gaan meerdere merken schuil:

Beter Horen Huismerk Merk
Amplifon ampli-connect ReSound (Quattro)
Amplifon ampli-energy Phonak (Paradise)
Amplifon amply-mini Phonak (Virto - meest vergelijkbaar)


Specsavers huismerk hoortoestellen

Specsavers gebruikt al sinds jaar en dag huismerk hoortoestellen. En ook eigenlijk altijd onder dezelfde naam. Het is echter niet aannemelijk dat zij dit doen om het vergelijken moeilijker te maken, als prijsvechter zitten zij namelijk vaak aan de onderkant van de markt qua prijs. Bij Specsavers is het iets lastiger te achterhalen wat het precies is, er is niet bekend of zij de techniek van vandaag er in stoppen, of vanuit kostenoverwegingen iets oudere modellen verpakken in het eigen jasje. Ook zijn er meerdere fabrikanten die huismerk hoortoestellen aan Specsavers leveren. Alle toestellen worden geleverd onder de naam “Advance”. Momenteel zijn de volgende fabrikanten te vinden bij Specsavers:

Specsavers huismerk Merk
Advance hoortoestellen Audio Service hoortoestellen
Advance hoortoestellen Unitron hoortoestellen

Advance hoortoestellen

Beltone hoortoestellen

Advance hoortoestellen

Signia hoortoestellen


Van Boxtel huismerk hoortoestellen

De keten Van Boxtel is eigendom van de ‘William Demant Group’, zij zijn op hun beurt eigenaar van de o.a. merken oticon, bernafon en sonic. Naast van Boxtel bezitten zij veel meer eigen winkels verspreid over de wereld, en dus ook die merknamen. Die merknamen worden vervolgens ook gebruikt als huismerk. Momenteel is het volgende huismerk te vinden bij Van Boxtel:

Van Boxtel Huismerk Merk
Audika hoortoestellen Oticon hoortoestellen

 

Hans Anders hoortoestellen

Ook Hans Anders levert hoortoestellen. Hans Anders shopt hiervoor bij één van de grote fabrikanten. Momenteel zijn de volgende merken te vinden bij Hans Anders:

Merk
Starkey hoortoestellen
Signia hoortoestellen 
Rexton hoortoestellen 


AudioNova huismerk hoortoestellen

AudioNova is een internationale retailer die voorheen samenwerkte met Schoonenberg. Zij werden in 2016 overgenomen door Sonova, de eigenaar van Phonak en Unitron hoortoestellen. AudioNova is dus vooral te vinden op de internationale markten. Momenteel is het volgende huismerk te vinden bij AudioNova:

AudioNova huismerk Merk
AudioNova hoortoestellen Unitron hoortoestellen

 

Audibene huismerk hoortoestellen

Audibene huismerk Merk
Audibene Horizon Signia en Audio Service hoortoestellen


Mocht u een ander huismerk tegen zijn gekomen of aanvulling hebben op dit bericht laat het dan vooral weten via
info@oogvoororen.nl.

      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2041 reviews Lees ze allemaal