Hoe vervang ik de receiver van mijn Signia of Audio Service hoortoestel?

Wanneer de hoortoestellen niet meer optimaal werken, zoals het niet meer produceren van geluid, kan het zijn dat de filter of de receiver aan vervanging toe is. De receiver ook wel de luidspreker genoemd, is de slang die tussen het hoortoestel en het oorstukje zit. De receiver ontvangt het geluid en stuurt dit door naar het gehoor.

Bekijk de video om zelfstandig de receiver van uw hoortoestel te vervangen. Hieronder staan de stappen uitgeschreven ter ondersteuning van de video.

  1. Pak het Signia hoortoestel en het bijgeleverde witte stokje vast.
  2. Steek het witte stokje in het gaatje - waar de receiver (slangetje) in het hoortoestel gaat - en druk deze in. Het klepje van het hoortoestel komt los.
  3. Trek de Signia receiver uit het hoortoestel.
  4. Plaats de nieuwe receiver in het hoortoestel.
  5. Controleer of de nieuwe receiver goed in het hoortoestel geplaatst is, door er lichtjes aan te trekken.
  6. Druk het klepje dicht. De receiver is nu correct vervangen.

Zoals u misschien al hebt gezien zijn er veel verschillende Signia receivers. Deze receivers verschillen van elkaar in lengte en krachtniveau. Om te voorkomen dat de receivers bij het vervangen met elkaar verwisseld worden zijn de kleuren rood en blauw aan de receivers gegeven; rood staat voor de rechterzijde en blauw voor de linkerzijde.

De lengte van de receivers worden van 0 tot 4 ingedeeld. Deze maten bepalen de lengte van het slangetje dat van het hoortoestel in het oor loopt. De lengte "0R" is de kortste lengte van de Resound receivers voor het rechteroor. De lengte "4" is de receiver met de langste afmeting.

Als laatste het krachtniveau van de receiver. Deze niveau's worden ingedeeld in vier verschillende categorieën, namelijk S (Small Power), M (Medium power), P (Power) en HP (High Power). De S wordt gebruikt bij een lager gehoorverlies, de M wordt gebruikt bij een gemiddeld gehoorverlies, de P bij een hoog gehoorverlies en de HP bij een zeer hoog gehoorverlies.

Heeft u al deze stappen doorlopen en ervaart u nog steeds klachten met uw hoortoestel, dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar: 085-4863743 of een e-mail te versturen naar: info@oogvoororen.nl.

U kunt meer handige video's op ons YouTube kanaal vinden betreft onderhoud, hoortoestelaccessoires en mobiele apps.

      9.5 uit 52 reviews

Er gaat weer een wereld van mooie geluiden open.

Lees meer

      8.8 uit 2 reviews

gewoon goed volgens verwachting na aanbevelingen

Lees meer

      8.3 uit 2 reviews

Geweldig!!

Lees meer

      9.4 uit 1974 reviews Lees ze allemaal