Onze ambulant audicien Julia kan mensen nu nog persoonlijker helpen!

Onze ambulant audicien Julia kan mensen nu nog persoonlijker helpen!

"Ik merk dat ik de mensen bij wie ik op bezoek mag veel persoonlijker kan helpen"

Julia Slagt rijdt elke dag vanuit Wormerveer richting Amsterdam om het werk uit te voeren waar ze zoveel plezier in heeft: mensen helpen om tot de juiste hooroplossing te komen. Dat ze haar deskundigheid nu bij de mensen thuis mag toepassen, geeft haar werk een nieuwe dimensie. "De hele dag op 'kantoor' zitten is niet mijn ding, daar was ik inmiddels wel achter. Nu bijna een jaar na mijn overstap kan ik mijn vermoedens bevestigen; een functie als ambulant audicien past veel beter bij mij!"

Na een aantal jaren als audicien in winkels gestaan te hebben was Julia toe aan iets nieuws. Toen zij vorig jaar kennismaakte met Oogvoororen.nl voor de functie van ambulant audicien, was ze al snel overstag. "Een functie waarin ik veel onderweg zou zijn en meer vrijheid zou hebben, dat wilde ik wel!"

"Ik merk dat ik de mensen waarbij ik op bezoek mag veel persoonlijker kan helpen", licht Julia toe. "Een groot voordeel is dat ik direct een idee heb van de thuissituatie en de eventuele uitdagingen waar het gehoor mee te maken krijgt. Zo kan ik een betere inschatting maken voor een passende oplossing. Ook merk ik dat mensen meer op hun gemak zijn, wat een kennismaking vaak makkelijker en laagdrempeliger maakt. Mensen gaan bovendien het gesprek serieuzer in. De motivatie om te zoeken naar een oplossing lijkt tijdens een afspraak in hun eigen omgeving groter te zijn dan wanneer ze 'even snel de winkel in lopen' voor wat informatie."

Een stapje in iemand persoonlijke leven

De persoonlijke aanpak van Julia als ambulant audicien leidt tot leuke en memorabele momenten. "Zo heb ik kortgeleden nog het 49ste achterkleinkind van een mevrouw mogen ontmoeten, een baby van nog maar een paar dagen oud. Ook heb ik wel eens hoortoestellen mogen aanpassen op iemands verjaardag. We hadden afgesproken dat als ik de hoortoestellen mooi zou inpakken, dat hij zou zorgen voor taart. Uiteraard zijn wij beide onze afspraken nagekomen en hebben we gezellig zijn verjaardag gevierd!"

"Soms kom je op bijzondere plekken", gaat Julia verder. "Bijvoorbeeld bij iemand op het werk in een bakkerij, waarbij telkens allerlei lekkernijen werden aangeboden om te proeven. Of bij een voormalig eigenaar van een landbouwbedrijf: na een rondje door de kassen ging ik weer de auto in met een tas vol verse groenten en fruit. Deze meneer verbouwt namelijk hobbymatig nog zoveel dat hij en zijn vrouw het zelf niet krijgen opgegeten. Hij was blij dat ik wat mee wilde nemen!"

Verantwoordelijkheid

Julia beseft dat bij het werk van een ambulant audicien ook veel zelfstandigheid gevraagd wordt en dat je veel alleen onderweg bent. "Het is heel anders werken dan in de winkel. Je bent namelijk de hele dag op pad, zonder collega's om je heen te hebben. Gelukkig is de sfeer binnen het bedrijf goed en vooral heel gezellig. Mijn collega's zijn altijd telefonisch bereikbaar, voor een overleg of gewoon even voor een praatje. Je staat er zeker niet allen voor!"

      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2041 reviews Lees ze allemaal