Onze ambulant audicien Boelo geniet elke dag van zijn werk!

Onze ambulant audicien Boelo geniet elke dag van zijn werk!

Boelo geniet elke dag weer van zijn werk als ambulant audicien: 'Mij krijg je niet meer de winkel in!'

Als ambulant audicien ziet elke dag er anders uit. Een baan die Boelo Klein Ikkink naar eigen zeggen op het lijf geschreven is. De Drentenaar heeft jarenlang als audicien in een winkel gestaan tot hij ruim twee jaar geleden aan de slag ging bij Oogvoororen.nl. Het vernieuwende concept sprak hem aan, maar vooral de functie als ambulant audicien maakte hem enthousiast. Toen er in 2019 een vacature openstond, greep Boelo zijn kans. Sindsdien rijdt hij in zijn herkenbare Oogvoororen-auto de noordelijke provincies af om klanten te voorzien van persoonlijke hoorzorg.

Vrijheid, diversiteit en merkvrij werken, het is een greep uit de sleutelwoorden die Boelo opnoemt als we hem vragen naar zijn werk als audicien aan huis. Na twee jaar zou hij niet meer anders willen. We vragen hem waarom hij zoveel plezier aan zijn werk beleeft. "Onze klant is een hele andere klant dan de klant in de winkel, alleen al omdat hij of zij meer ontspannen is in hun eigen omgeving", beschrijft Boelo. "Daarnaast vind ik het mooi dat je 's ochtends geen idee hebt wat je die dag allemaal mee gaat maken. Zo kwam ik onlangs bij iemand die niet in een huis, maar in een jacht woonde. Niet op het water, maar op een paar bokken op de stoep. Die man was een boot aan het bouwen waar hij tegelijkertijd al in woonde. Dan zit je ineens in een grote motorjacht te audiometreren. Ik vind dat verassingseffect fantastisch. De ene keer zit je in een prachtige woonboerderij waarbij de koeien naar binnen staan te kijken en de afspraak erna ben je op driehoog achter van een heerlijke kop soep aan het genieten die me wordt aangeboden door de klant. En tussen de afspraken in vind ik het heerlijk om in de auto even op te laden voor de volgende afspraak. Dat kan in de winkel niet altijd."

Aanpassen aan elke situatie

De telkens veranderende werkomgeving brengt uitdagingen met zich mee, maar het heeft volgens Boelo zeker ook zijn voordelen. “Een praktisch voordeel aan het werk als ambulant audicien is dat je de mensen in hun eigen huis direct op weg kunt helpen met hun hoortoestel en hulpmiddelen. Denk aan het koppelen van de hoortoestellen met de televisie. Ook kun je direct situaties detecteren die het gehoor kunnen beïnvloeden. In de winkel moet je via gesprekken proberen af te leiden waarom een klant moeite heeft met bepaalde geluidssituaties. Zo had ik destijds een klant die thuis moeite met een hoortoestel had. Uiteindelijk kwam ik erachter dat die klant een partner had met COPD. Het huis was daar volledig op ingericht, dat wil zeggen: geen gordijnen en ander textiel in huis. Als je bij de klant thuis komt, signaleer dergelijke akoestiekproblemen direct.”

Al lachend haalt Boelo nog een bijzondere herinnering op waarbij een klant niet te tevreden was met zijn net aangeschafte, premium hoortoestel. “De klant bleef tijdens de aanpassing maar zeggen dat het hoortoestel aan de linkerkant een enorme ruis gaf. Ik zag zijn vrouw al balen, omdat het hoortoestel zo kostbaar was. Ik kwam erachter dan er links van hem een oude koelkast stond. Dus ik vroeg aan hem: ‘kunt u de stoel even omdraaien?’ Toen zat de ruis ineens in zijn rechteroor. Die man had het geluid van de brommende koelkast zo lang niet gehoord, dat hij niet kon plaatsen. Je snapt het: die koelkast is het huis uitgegaan”, vertelt Boelo lachend.

Vrijheid om eigen keuzes te maken

Boelo geniet ervan om op de weg te zitten en haalt plezier uit de bijzondere ervaringen die hij dagelijks meemaakt. Maar ook de vrijheid als audicien is voor hem waardevol. “Het mooie is dat wij ieder merk mogen verkopen. Daar staat wel tegenover dat je overal van op de hoogte moet zijn. Je moet dus wel een bepaalde nieuwsgierigheid in je hebben om dat allemaal bij te houden. Daarnaast beheer je je eigen agenda en heb je veel vrijheid. Dat vergt een bepaalde mate van discipline. Ook ik moet soms oppassen dat ik niet altijd aan het werk ben. Dat komt omdat je het gevoel hebt dat je je eigen onderneming draait, met jouw eigen persoonlijke klantenbestand. Dan voel je die verantwoordelijkheid natuurlijk ook. Het is een beetje als zelfstandig ondernemen, maar dan zonder de grote risico’s van een eigen zaak. Dat kan alleen maar omdat Oogvoororen.nl daarin alle vrijheid geeft om jouw eigen keuzes te maken. Je wordt overal in ondersteund en het wordt gewaardeerd als je actief meedenkt. Dat maakt het een hele fijne werkgever”, concludeert Boelo.

Oogvoororen.nl heeft op dit moment diverse vacatures openstaan voor audiciens aan huis. Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op www.oogvoororen.nl/vacatures.

Bron: www.hoordetail.biz 

      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2041 reviews Lees ze allemaal