Audicien aan huis

Audicien aan huis

Uw audicien aan huis: comfort en gemak maar ook kwaliteit 

Oogvoororen.nl is de audicien waarbij u kunt kiezen voor een bezoek aan huis. In uw eigen privé omgeving kunt u, in alle rust, uw oren laten controleren door een gediplomeerd en ervaren audicien. In deze blog leest u alles over hoe een audicien aan huis werkt. Wat kunt u verwachten tijdens het bezoek? Hoe gaat de gehoortest in zijn werk? Wat zijn de voordelen van een audicien aan huis en wat gebeurt er als een toestel onverhoopt eens stuk gaat? U leest het hier.

Een afspraak maken met uw audicien aan huis

Wanneer u zich aanmeldt voor een bezoek van onze audicien aan huis, neemt een van onze Trusted Advisors contact met u op. Onze Trusted Advisors zijn ervaren audiciens die vanzelfsprekend al uw vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast kunnen zij direct met u bespreken of aan alle voorwaarden voor een hoormeting aan huis kan worden voldaan. Het is natuurlijk erg belangrijk dat onze audicien zijn werk op de juiste wijze kan uitvoeren. Wij voeren altijd een kwalitatief hoogstaande hoortest uit en daar zijn een aantal voorwaarden essentieel voor. Zo weet u zich verzekert van een perfect eindresultaat.

Tijdens de afspraak bij u thuis zal de audicien uw gehoor testen. Daarnaast zal de audicien uw leefomgeving, uw behoeftes op het gebied van horen en het gebruik van een hoortoestel in kaart brengen. Tevens vertellen we u graag meer over de mogelijkheden die er zijn en bespreken wij het financiële plaatje met u. Zo maakt u, optimaal geïnformeerd de beste keuze voor het hoortoestel dat bij u past. Hierna maken we eventueel afdrukken van uw oren en een vervolgafspraak voor het afleveren van de hoortoestellen.

Horen zoals u gewend was

Bij de volgende afspraak (wij noemen dat de aanpassing) brengt uw audicien uw hoortoestellen mee. Deze worden door middel van ‘real-ear metingen’ volledig gepersonaliseerd en aangepast op uw gehoorverlies, uw leefsituatie en uw wensen. Omdat u zich natuurlijk in uw eigen leefomgeving bevindt, kunt u direct ervaren wat een hoortoestel voor u kan doen.

Naast het instellen is het uiteraard belangrijk dat u uw toestellen goed zelfstandig in- en uit kunt doen. Uiteraard nemen we ook even de tijd om u te leren hoe u de hoortoestellen schoonmaakt en onderhoud. Wilt u uw hoortoestellen koppelen aan uw smartphone? Dat doen we natuurlijk samen even.

Nu begint uw proefperiode!

Controle

Na ongeveer 3 weken vindt er een controle plaats. Dit kan zowel fysiek als telefonisch of online gebeuren. Wij zijn dan benieuwd hoe het met u gaat. Hoe ervaart u belangrijke situaties qua horen? Hoe gaat het met de gewenning? (Ja, een nieuw hoortoestel vraagt om gewenning) Krijgt u de hoortoestellen gemakkelijk in en uit uw oren? En lukt het schoonmaken en onderhouden? Wilt u nog iets aan de instellingen gepersonaliseerd hebben? Of zijn er nog andere bijzonderheden? U heeft ruim de tijd om uw vragen en bevindingen te delen.

Na 6 weken is er nog een controlemoment. Tijdens deze afspraak evalueren we het resultaat met u. Dit is ook het moment dat u beslist of u de hoortoestellen wilt behouden en aanschaffen. We lopen nogmaals alles na en kunnen uiteraard nog eventuele aanpassingen verrichten. Na dit moment zijn de hoortoestellen daadwerkelijk van u en start uw 5 jaar garantieperiode.

Nazorg: ook na aanschaf van uw hoortoestellen zijn wij er voor u

Tijdens uw gebruiksperiode van 5 jaar heeft u elk jaar recht op een afspraak met onze audicien. Tijdens deze afspraken komt de audicien bij u aan huis om uw hoortoestellen eventueel bij te stellen. Mocht u behoefte hebben aan extra afspraken, dan kan dat voor €49,- per afspraak.

Audicien aan huis: de Audiciens:

De audiciens van Oogvoororen.nl zijn allemaal gediplomeerd en geaccrediteerd. Dat wil zeggen dat ze voldoen aan alle gestelde eisen om het vak uit te mogen voeren. Onze audiciens volgen regelmatig trainingen en bijscholingen vanuit onder andere onze leveranciers van hoortoestellen. Zo zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Audicien aan huis, de Metingen:

Onze meet- en instelapparatuur voldoen aan de hoogste eisen. Naast de hoortest, welke volgens specifieke eisen wordt uitgevoerd, is het belangrijkste gedeelte van het aanpassen van de hoortoestellen de zogenaamde ‘real-ear meting’. 

Tijdens deze meting wordt bij uw trommelvlies gemeten of het geluid juist binnenkomt. Hierbij houden wij onder andere rekening met uw gehoorverlies, het toestel, het oorstukje en het effect van uw gehoorgang. Zo bent u verzekerd van het beste geluid.

Audicien aan huis, de omgeving:

Uw leefomgeving heeft zijn eigen klanken en geluiden. Uiteindelijk gaat u uw hoortoestel in uw eigen omgeving testen en dat is dus precies de situatie waar uw hoortoestel goed moet werken. Omdat we het hoortoestel in uw eigen omgeving instellen kunnen we deze direct aanpassen aan de situatie. U hoort dan optimaal in de omgeving waar uw gehoor het meest waardevol is; uw eigen huis.

Het tikken van de klok, of het piepen van de deur, de auto’s die voorbijrijden en ga zo maar door. Wij laten uw hoortoestel aansluiten op het geluid van uw omgeving. 

Nu we er toch zijn kunnen we u meteen helpen met het installeren van eventuele randapparatuur zoals een TV-streamer.  We helpen u hier graag mee!

Wennen aan uw hoortoestel

U heeft waarschijnlijk langere tijd minder goed kunnen horen. En het is dus zaak om uw gehoor en uw oren te laten wennen aan deze nieuwe ervaring. Gelukkig weten wij inmiddels ook dat u veel sneller went aan uw nieuwe hoortoestellen wanneer deze bij u thuis zijn aangepast. Omdat uw hoortoestellen beter aansluiten bij uw wensen belanden ze minder vaak ‘in de kast’.

Onderhoud aan uw hoortoestellen

Elk hoortoestel heeft onderhoud nodig, het ene wat meer dan het andere. Batterijen vervangen is gelukkig in heel veel gevallen niet meer nodig. Een grote selectie hoortoestellen is tegenwoordig oplaadbaar. Oplaadbare hoortoestellen kunt u net zo gemakkelijk opladen als uw smartphone.

Daarnaast is enig onderhoud aan uw hoortoestellen wel noodzakelijk. Gelukkig zijn het eenvoudige handelingen die wij graag met u doornemen. Ook kunt u altijd iemand uit uw omgeving vragen u even te helpen. De onderhoudsartikelen zijn heel gemakkelijk online te bestellen en worden bij u thuisbezorgd. U bent dan niet afhankelijk van een winkel en u kunt ook altijd onze audicien om hulp vragen tijdens de jaarlijkse controles.

Defecten en reparatie van uw hoortoestel

Mocht uw hoortoestel onverhoopt defect raken, dan kunt u op onze website een aantal video’s bekijken. Hierin leggen wij uit hoe u deze problemen eventueel zelf kunt verhelpen. Komt u er toch niet helemaal uit? Dan staan onze klantenservice medewerkers voor u klaar. Zij hebben trainingen gevolgd om u op afstand vakkundig te kunnen helpen.

Veelgestelde vragen over een audicien aan huis:

Een audicien aan huis is toch een stuk duurder?

  • Nee, OogvoorOren.nl levert hoortoestellen voor scherpe prijzen. De toestellen in het topsegment zijn bij ons vaak een stuk voordeliger dan bij een andere audicien. Daarnaast levert OogvoorOren.nl ook toestellen met een vergoeding van de zorgverzekeraar. De prijzen van deze toestellen zijn vastgelegd door de zorgverzekeraar. Deze hebben overal dezelfde prijs, en hier gaat overal dezelfde vergoeding vanaf. Wij rekenen geen extra bedrag voor huisbezoeken.

Is een aanpassing aan uw hoortoestel aan huis minder nauwkeurig?

  • Nee, in tegendeel. Juist doordat u in uw eigen vertrouwde omgeving bent, is de aanpassing in de praktijk efficiënter en sluit deze beter aan op uw wensen en leefomgeving. Hierdoor raakt u juist veel sneller gewend aan een hoortoestel en zult u het hoortoestel ook blijven gebruiken.

Heeft de audicien wel evenveel aandacht voor de klant als in een winkel?

  • Ja, zeker! De audicien werkt op deze manier eigenlijk veel effectiever en heeft dus vaak juist meer tijd voor u. Daarnaast heeft de audicien tijdens de afspraak zijn volledige aandacht voor u. Er komen immers geen andere klanten binnenlopen en er is geen telefoon die regelmatig overgaat.

Hoelang zit ik zonder hoortoestel wanneer mijn toestel defect raakt?

  • OogvoorOren.nl stuurt u bij een defect aan uw hoortoestellen eerst een setje leenhoortoestellen op zodat u zo snel mogelijk weer kunt horen. Terwijl u de leenhoortoestellen gebruikt kunnen wij uw eigen toestellen laten repareren.

Maak hier direct een afspraak voor een audicien aan huis.

      9.5 uit 52 reviews

Er gaat weer een wereld van mooie geluiden open.

Lees meer

      8.8 uit 2 reviews

gewoon goed volgens verwachting na aanbevelingen

Lees meer

      8.3 uit 2 reviews

Geweldig!!

Lees meer

      9.4 uit 1974 reviews Lees ze allemaal