Unitron Stride Blu; de nieuwste AHO-hoortoestellen geschikt voor de zwaardere gehoorverliezen

Unitron Stride Blu; de nieuwste AHO-hoortoestellen geschikt voor de zwaardere gehoorverliezen

Op 25 januari 2022 zijn de nieuwe Unitron Stride Blu hoortoestellen op de markt geïntroduceerd. Deze hoortoestellen worden achter het oor gedragen en zijn geschikt voor de gemiddelde tot zwaardere gehoorverliezen. Er zijn twee varianten verkrijgbaar bij Oogvoororen.nl: Oplaadbaar en Ultra Power met 675-batterij. Hieronder lees je meer over de details van de hoortoestellen en de audiologische techniek.

Unitron Blu-techniek

Het Blu-platform is het nieuwste technologische platform van Unitron. Deze techniek kennen we al van een eerdere introductie in 2021. Deze technologie werd voor het eerst geïntroduceerd in de Unitron Moxi Blu hoortoestellen. Dit zijn drie verschillende RIC-hoortoestellen; oplaadbaar, met ringleiding en met batterij.

Ik vertel jullie graag nog even in detail wat de focuspunten van deze Blu-technologie zijn; Het platform draait op een PRISM-chip. Deze chip is krachtiger dan bij voorgangers en biedt hierdoor meer audiologische mogelijkheden. Deze chip wordt ook gebruikt in de Phonak Audéo Paradise hoortoestellen. De Unitron Stride Blu kan mede door deze chip alle geluiden in 360 graden herkennen. De instellingen van de hoortoestellen worden vervolgens automatisch aangepast naar het beste voor de drager in die specifieke situatie. Er zijn in totaal zeven luisteromgevingen waar het hoortoestel zich kan aanpassen; beginnend bij erg rustige situaties tot complexe situaties met veel lawaai.

Unitron Stride Blu

Design

De Unitron Stride Blu hoortoestellen hebben een slanker en strakker design dan de vorige Stride hoortoestellen. Hierdoor sluit het hoortoestel beter aan op het oor tijdens het dragen en zorgt dit tegelijkertijd voor iets meer comfort. In het design is een multifunctionele knop verwerkt. Met deze knop kan eenvoudig van programma gewisseld worden of het volume harder en zachter gezet worden. De hoortoestellen zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Vergeleken met de huidige nieuwe introducties van hoortoestellen is dit een beperkte keuze. Daarnaast zijn het vooral huidkleurige kleuren. Wanneer je graag voor een felle kleur wil kiezen, is dat bij de Stride Blu niet mogelijk.

Functies

Er zijn vier verschillende gradaties (tech-levels) beschikbaar, waarvan 3 het laagste en 9 het hoogste. Elk tech-level heeft zijn eigen assortiment van functies en mogelijkheden. In tech-level 9 zijn alle beschikbare functies aanwezig en met dit hoortoestel ervaart u ook de beste ervaring. Naast de 360 graden geluidsherkenning en automatische omgevingsadaptie beschikt het hoortoestel onder andere over winruisonderdrukking, tinnitus maskeerder, rumoeronderdrukking, spraakversterking en een speciaal muziekprogramma. Al met al een veelzijdig hoortoestel met de nodige functies en mogelijkheden. Het premium-model is het meest geschikt om in alle soorten situaties te ondersteunen en het luisteren te verbeteren. De techniek focust op spraakgeluiden, zodat u op drukke plekken met veel achtergrondlawaai makkelijker een gesprek kan voeren.

(Oplaadbare) batterij

De oplaadbare variant heeft een batterijcapaciteit van ongeveer 24 uur, inclusief streamen. De batterij is op te laden met bijgeleverde oplader. Binnen 3 uur is de batterij volledig opgeladen.

De Ultra Power-variant beschikt over een 675-batterij. Deze batterij heeft een gemiddelde capaciteit van >300 uur.

Connectiviteit en accessoires

De hoortoestellen maken gebruik van ‘klassieke’ bluetooth. Dit betekent dat zowel Apple- als Android-smartphones direct met de hoortoestellen verbonden kunnen worden. Het streamen van audio is dus mogelijk van vrijwel elk (mobiel) apparaat. Via de bijbehorende Remote Plus App kunnen instellingen handmatig met de smartphone aangepast worden, zoals het volume. Let op: om de Remote Plus App te kunnen gebruiken moet uw Apple iPhone/iPad beschikken over iOS 12 of hoger en voor Android-smartphones moet uw apparaat beschikken over Android-versie 7 of hoger. De hoorervaring is eventueel nog uit te breiden met diverse accessoires; TV-streamer, externe microfoon, een afstandsbediening of Roger apparatuur.

Daarnaast is het ook zeer handig dat de hoortoestellen op afstand kunnen worden bijgesteld, door één van onze audiciens. Via een gepland videogesprek kunnen uw behoeftes besproken en doorgevoerd worden in de instellingen van het hoortoestel. Met het nieuwe platform zijn er nog meer mogelijkheden mogelijk, zoals het aanpassen van de echoreductie, rumoeronderdrukking en spraakversterking.

Wilt u de eerste zijn om deze hoortoestellen vrijblijvend uit te proberen? Klik op de knop hieronder.

      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2041 reviews Lees ze allemaal