Nieuwe Oticon hoortoestellen; Oticon More en Zircon

Nieuwe Oticon hoortoestellen; Oticon More en Zircon

Recent zijn er twee nieuwe hoortoestellen geïntroduceerd door Oticon. Een nieuwe variant van de Oticon More en een geheel nieuwe productlijn binnen de vergoedingen.  

Oticon More miniBTE

Oticon breidt het Oticon More assortiment uit met twee varianten van achter-het-oor-hoortoestellen; oplaadbaar en met ringleiding. Het design en de beschikbare kleuren zijn hetzelfde als van de Oticon More miniRITE-hoortoestellen.

Eigenlijk kennen we de Oticon More al van de eerste introductie in 2021. Dit waren de Oticon More miniRITE R hoortoestellen. De opvolger van de toen populaire Oticon Opn S hoortoestellen. Oticon koos met de Oticon More voor een nieuwe techniek; Deep Neural Network. Een signaalverwerkingsmethode dat de hersenen van de drager ondersteunt. De techniek scant de omgeving 500 keer per seconde en probeert te alle tijden een realistisch en optimaal geluid van omgeving te produceren. Het herkennen van geluiden wordt makkelijker gemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat deze techniek de langdurige luisterinspanning verlaagt met 30%. Hierdoor bevindt de Oticon More zich bij ons als een van de beste hoortoestellen van dit moment. Bekijk alle specificaties op de productpagina.

Oticon Zircon

De Oticon Zircon is een volledig nieuwe productlijn van Oticon binnen de vergoedingen van de Nederlandse zorgverzekeringen. Er is keuze uit luidspreker-in-het-oor-hoortoestellen en achter-het-oor-hoortoestellen. Beide types hebben een oplaadbare variant en batterij met ringleiding variant. Het design is identiek aan de Oticon More en Ruby hoortoestellen. Er is keuze uit vijf verschillende kleuren. Deze keuze is beperkt ten opzichte van de Oticon More.

De Oticon Zircon is het eerste hoortoestel met vergoeding dat draait op het Polaris-platform. Dit platform is ook verwerkt in de Oticon More. De techniek sluit aan bij het ondersteunen van hersenen tijdens het dragen van hoortoestellen. Geluiden worden in alle situaties in 360 graden herkent. De productie van de geluiden zullen zelfs in de meest rumoerige situaties helder gehoord worden. Al met al biedt het een comfortabele en open geluidservaring. Zelfs voor de liefhebbers van muziek is er een speciaal muziekprogramma beschikbaar. Dit programma laat de klanken die nodig zijn bij het horen van muziek nog beter naar voren komen. Bekijk de Oticon Zircon hoortoestellen op de productpagina.

De Zircon hoortoestellen kunnen rechtstreeks verbonden worden met Apple- en Android-apparaten*. Deze verbinding maakt het mogelijk dat de hoortoestellen op afstand kunnen worden bijgesteld door onze audiciens. Ook kunnen de hoortoestellen eenvoudig bediend worden via de Oticon ON App. Daarnaast kan audio eenvoudig gestreamd worden vanaf tv’s, computers en tablets. Dit kan zelfs nog uitgebreid worden met accessoires van Oticon, zoals een TV-streamer.

Nieuwe oplader

Oticon introduceert ook een nieuwe oplader voor de Oticon More en Zircon hoortoestellen; een portable oplader die handig mee te nemen is en over een eigen oplaadbare accu beschikt, hierdoor kunnen de hoortoestellen onderweg zonder gebruik van netstroom opgeladen worden. De oplader kan onderweg de hoortoestellen tot wel drie keer volledig opladen. Tijdens het opladen worden de hoortoestellen gedroogd, zodat er geen vochtschade kan ontstaan. De oplader laadt de hoortoestellen volledig op binnen drie uur. Een oplaadbeurt van 30 minuten geeft u zes uur lang hoorplezier. Bekijk de oplader op de productpagina.

* Niet alle Android-apparaten kunnen direct streamen met de Oticon hoortoestellen. Bekijk hier of jouw smartphone ondersteund wordt.

      9.4 uit 5 reviews

Fantastisch

Lees meer

      8.9 uit 4 reviews

een pluim

Lees meer

      9.5 uit 54 reviews

Ik ben zeer tevreden met dit gehoor apparaat

Lees meer

      9.4 uit 2005 reviews Lees ze allemaal