Nieuwe hoortoestellen: Signia IX

Nieuwe hoortoestellen: Signia IX

Op 12 september 2023 lanceert Signia haar nieuwste hoortoestellen met een vernieuwde technologie: Integrated Xperience (IX). Deze techniek focust op het volgen van meerdere sprekers tegelijk en kan deze accuraat in real-time volgen. Met de introductie van het nieuwe IX-platform brengt Signia drie nieuwe hoortoestellen op de markt: Signia Pure Charge&Go IX, Signia Silk Charge&Go IX en Signia CROS Charge&Go IX (RIC en IHO). In deze blog leest u alles over de nieuwtjes van Signia IX.

Signia Pure Charge&Go IX

Dit hoortoestel is de opvolger van de Signia Pure Charge&Go AX. Aan de buitenkant is er weinig vernieuwing te zien, maar in de binnenkant zit een compleet vernieuwde techniek. Het is een oplaadbaar luidspreker-in-het-oor hoortoestel en verkrijgbaar in de vrije markt. Geschikt voor mensen met een licht tot ernstig gehoorverlies. Ook kan dit toestel gecombineerd worden met de oplaadbare CROS-variant. De Signia Pure Charge&Go IX 7 beschikt over alle nieuwe functies van het IX-platform;

IX-technologie

Het nieuwe multistream-systeem (RealTime Conversation Enhancement Technology) zorgt ervoor dat het hoortoestel meerdere sprekers accuraat en in real-time kan volgen. Dit betekent dat als de gesprekspartner of de drager zichzelf door een ruimte verplaatst de focus behouden blijft op het gesprek. Zo mist de drager geen enkel moment van de omgeving, zonder vertragingen als gevolg van geluidsverwerking.

Het multistream-systeem verloopt in drie stappen:

  • Analysefase: het hoortoestel verwerkt 192.000 datapunten per seconde om sprekers te herkennen, hun exacte locatie te bepalen en de dynamiek van het gesprek te analyseren.
  • Augmentfase: in deze fase worden de verzamelde gegevens verwerkt en richt het hoortoestel zich op de stemmen van meerdere sprekers. Bij Signia noemt men dat ‘focus streams’. Elke spreker wordt herkend en de stemmen worden uit verschillende omgevingsgeluiden geïsoleerd. Storende achtergrondgeluiden worden onderdrukt door middel van ‘Augmented Focustechnologie’, hierdoor wordt de drager minder afgeleid.
  • Adaptfase: In de derde fase genereert het hoortoestel 1000 updates per seconde. Het combineert de focus streams tot één dynamisch geluidssignaal dat zich voortdurend aanpast aan het verloop van het gesprek. Op deze manier kunnen de hoortoestellen meerdere bewegende sprekers in real-time volgen en versterken. Zo kan de drager volledig deelnemen aan groepsgesprekken.

Uit onderzoek van Signia blijkt dat het IX-systeem een aanzienlijke verbetering biedt in spraakverstaanbaarheid tijdens groepsgesprekken. 95% van de deelnemers ervaarde een verbeterde spraakverstaanbaarheid met de ‘RealTime Conversation Enhancement-functie’.

Own Voice Processing 2.0

Het nieuwe platform onderscheidt zicht ook met een techniek voor het eigen stemgeluid. Vervorming van het eigen stemgeluid wordt voorkomen met deze techniek. De eigen stem wordt onderscheidt van andere geluiden, wat resulteert in een heldere en natuurlijke eigen stem. Het geeft de drager meer vertrouwen om te praten en betrokken te zijn in (groeps)gesprekken. Uit onderzoek is gebleken dat 78% van de deelnemers meer praatten wanneer ze een hoortoestel met Own Voice Processing (OVP) droegen.

Signia Silk Charge&Go IX

Dit is ’s werelds eerste instant fit en oplaadbare CIC-hoortoestel. Dit hoortoestel zit vrijwel onzichtbaar in de gehoorgang. Het unieke aan dit hoortoestel is dat het instant fit is, dit betekent dat het hoortoestel direct klaar is om gedragen te worden. Het wordt niet op maat gemaakt, maar door middel van veel verschillende domes oftewel ‘sleeves’ is er vrijwel voor elke gehoorgang een oplossing.

De Signia Silk ontbrak vorig jaar bij de introductie van het AX-platform, waardoor dit toestel de opvolger is van de Signia Silk X. Een hoortoestel dat ongeveer twee jaar oud is. Hierdoor brengt het IX-platform dan ook een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het X-platform. De nieuwe Silk heeft een directionele technologie (Binaural OneMic Directionality), wat uniek is voor een CIC-hoortoestel. Dit helpt bij het voeren van gesprekken in rumoerige omgevingen. Ook geniet het hoortoestel nog van andere verbeterde audiologische technieken. Daarnaast heeft het toestel een vrij lange batterijduur van ongeveer 24 uur, kan het bediend worden met de Signia App, op afstand bijgesteld worden, opladen terwijl u onderweg bent en optioneel te dragen met een Silk CROS oplaadbaar.

Wilt u als eerste de Signia IX hoortoestellen proberen? Neem dan contact met ons op.

      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2032 reviews Lees ze allemaal