Nieuw hoortoestel: Widex Moment Sheer

Nieuw hoortoestel: Widex Moment Sheer

Het is alweer twee jaar geleden voordat Widex haar eerste Moment hoortoestel introduceerde. Nu twee jaar later introduceren zij de Widex Moment Sheer. Een upgrade van de huidige Widex Moment mRIC-hoortoestellen. Daarnaast komt Widex nog met een aantal andere vernieuwingen. U leest hier alles over de nieuwtjes van Widex.

Widex Moment Sheer

De Widex Moment Sheer is met de naam en de buitenkant een nieuw hoortoestel, maar in de binnenkant zijn de verschillen klein in vergelijking met de huidige Widex Moment hoortoestellen. De Widex Sheer is meer een upgrade van de huidige Moment en een nieuwe aanvulling op het productportfolio. Het design is vernieuwd; bij de ingangen van de receiver/luidsprekers is extra ondersteuning geplaatst, wat volgens Widex voor een beter geluid moet zorgen.

Widex brengt met dit toestel een nieuwe productterm op de markt, namelijk sRIC. Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid dat het hoortoestel kleiner is dan de mRIC. Tevens worden de mRIC- door de sRIC-hoortoestellen vervangen. De toestellen zijn verkrijgbaar in vier tech-levels, waarbij 440 het meest geavanceerd is en 110 het minst geavanceerd is.

Technologie

In de binnenkant op het gebied van technologie en processoren is er eigenlijk niets veranderd ten opzichte van de Widex Moment. De toestellen zijn oplaadbaar en hebben de bekende PureSound-techniek, wat zorgt voor een natuurlijke geluidsbeleving met heldere klanken. Ook beschikt het over de ZeroDelay-techniek, waarbij inkomende geluiden vrijwel zonder vertraging verwerkt en doorgestuurd worden. De direct streaming capaciteiten voor Apple- en Android-apparaten blijven ook niet achter.

De hoortoestellen worden tot zover bekend alleen oplaadbaar verkrijgbaar. Daarvoor heeft Widex een nieuwe oplader ontwikkeld, die alleen passend is bij de Sheer-toestellen. De oplader heeft een roestvrijstalen uitstraling en in vergelijking met de vorige Widex Moment oplader weegt deze iets meer. Dit geeft de oplader iets meer sterkte en body.

Widex Moment App

Widex was het eerste merk dat Artificial Intelligence (AI) introduceerde in combinatie met hoortoestellen. Later volgde andere merken, zoals Signia al snel. Er komt dan ook een nieuwe update van de MySound-techniek, namelijk MySound 2.0. Deze functie geeft de drager de keuze om te kiezen uit ‘A’ en ‘B’. Als drager kiest u de instelling die het meest geschikt zou zijn voor de situatie waar u zich op dat moment in of gaat bevinden. Na verloop van tijd gaat het systeem leren van uw voorkeuren in vergelijkbare situaties en zal het daarna automatisch gaan doorvoeren. In vergelijking met MySound 1.0, maakt MySound 2.0 gemiddeld 10 keer meer aanpassingen.

Daarnaast wordt ook SoundRelax geïntroduceerd. Een vergelijkbare functie als Widex ZEN, wat ondersteunt bij tinnitus. De SoundRelax gaat functioneren naast Widex ZEN en brengt acht nieuwe relax- en natuurgeluiden voor ondersteuning bij tinnitus. De geluiden worden beter synchroon afgespeeld en zijn zachter dan de huidige ZEN-geluiden, wat de akoestische stimulans zou moeten verbeteren.

Widex Eartips

Bij de Widex Sheer toestellen horen nieuwe eartips ook wel domes genoemd. Er komen drie nieuwe varianten domes uit: Round Dome, Sleeve Power, Sleeve Vented. Deze domes zullen ook passend zijn op andere Widex Moment RIC-varianten.

Deze nieuwe domes moeten gaan helpen om de feedback te verminderen. De Widex Moment hoortoestellen zijn namelijk wat gevoeliger voor feedback in vergelijking met andere merken en hoortoestellen. Widex beweert dat een sterker feedbackmanagementsysteem de natuurlijke geluidskwaliteit gaat verminderen, wat ten koste gaat van kwaliteit.

Beschikbaarheid

De Widex Moment Sheer hoortoestellen zijn direct bij Oogvoororen.nl verkrijgbaar. Wilt u als eerste deze hoortoestellen uitproberen? Neem hier contact op met één van onze audiciens.

      9.4 uit 5 reviews

Fantastisch

Lees meer

      8.9 uit 4 reviews

een pluim

Lees meer

      9.5 uit 54 reviews

Ik ben zeer tevreden met dit gehoor apparaat

Lees meer

      9.4 uit 2005 reviews Lees ze allemaal