Nieuw hoortoestel: ReSound OMNIA

Nieuw hoortoestel: ReSound OMNIA

Resound heeft op 16 augustus 2022 een nieuw hoortoestel aangekondigd; ReSound OMNIA. Een hoortoestel met een nieuwe techniek. Daarnaast kunnen we ook een interessante uitbreiding in de ReSound Smart 3D app verwachten. Lees in deze blog wat we van de hoortoestellen en de app kunnen verwachten.

ReSound OMNIA

Het nieuwe hoortoestel van ReSound krijgt geen nieuw design. Het design is identiek aan die van de ReSound ONE hoortoestellen. De Resound OMNIA komt in acht verschillende kleuren uit.

De ReSound OMNIA zal in drie varianten worden uitgebracht:

De oplaadbare variant krijgt drie opladers: een standaard oplader, een premium oplader en een desktop oplader. De standaard en desktop opladers kunnen alleen via netstroom opladen. De premium oplader zal over een eigen oplaadbare accu beschikken, zodat het opladen van hoortoestellen ook onderweg mogelijk is. De interne accu kan de hoortoestellen tot maximaal twee keer volledig opladen. Het opladen van de oplader duurt ongeveer 3,5 uur. Een volledig opgeladen hoortoestel kan ongeveer 30 uur mee.

Tot nu toe zien we dat alleen de LIHO/RIC-hoortoestellen geïntroduceerd worden. Uit ervaring blijkt dat de AHO/BTE-hoortoestellen meestal later in het jaar worden geïntroduceerd. De hoortoestellen zijn er in drie tech-levels: 9, 7 en 5. De huidige SureFit 3 en M&RIE receivers passen op de ReSound OMNIA.

Het is nog niet bekend wanneer we de ReSound OMNIA precies kunnen verwachten in Nederland. In Amerika zal het hoortoestel vanaf 25 augustus beschikbaar zijn.

Technologie

De techniek die ReSound voor deze hoortoestellen heeft ontwikkeld focust zich op het horen in rumoer en het beter verstaanbaar maken van de dagelijkse geluiden van de wereld. Volgens Resound zorgt deze nieuwe techniek voor een verbeterde spraakverstaanbaarheid van 150% ten opzichte van oudere ReSound hoortoestellen. Het is voor ons niet bekend welke hoortoestellen dit zijn geweest.

Naast een verbetering in de spraakverstaanbaarheid zijn er nog een aantal andere voordelen voor de drager, zoals een spraakverstaanbaarheid van 360 graden, een snellere schakeling tussen verschillende programma’s in de automatische omgevingsadaptie en een betere focus op het voeren van gesprekken in elke situatie.

Ook biedt ReSound “Own Voice Perception” aan. Dit betekent dat het geluid van de eigen stem van de drager niet meer anders of als vervelend kan worden gehoord. Het eigen stemgeluid blijft door deze functie natuurlijk, wat leidt tot een verbeterde ondersteuning van de hoortoestel en algemene tevredenheid. Uit een algemeen onderzoek is gebleken dat het eigen stemgeluid niet altijd prettig is om te horen, bij sommige hoortoestellen. Het onderzoek geeft aan dat 20% van de respondenten aangaf voorheen problemen te hebben ervaren met hun eigen stemgeluid tijdens het dragen van hoortoestellen.

Streaming

De streaming van de ReSound OMNIA is niet anders dan andere ReSound hoortoestellen. De hoortoestellen beschikken over Bluetooth en kunnen verbonden worden met Apple- en Android-apparaten. Het is mogelijk om alle audio vanaf digitale apparaten te streamen naar de hoortoestellen. Dit maakt de ReSound OMNIA eigenlijk jouw draadloze headset.

Daarnaast heeft ReSound een aantal maanden terug ook een extra update geïntroduceerd, namelijk handsfree telefoneren via de hoortoestellen. Het opnemen en ophangen van gesprekken gaat eenvoudig. De audio gaat volledig via de hoortoestellen en niet meer via de telefoon. Hierdoor hoeft de microfoon van de telefoon ook niet meer dichtbij te worden gehouden*.

App

De introductie van de ReSound OMNIA hoortoestellen zorgt ook voor nieuwe functies in de ReSound Smart 3D App. De nieuwstee functie is: “Check My Fit”. Dit gaat de dragers helpen bij het juist dragen van de hoortoestellen. Met een snelle selfie van het oor, laat de app zien of de hoortoestellen correct gedragen worden. Wanneer de hoortoestellen verkeerd gedragen worden kan dit leiden tot een verlies van 11dB, omdat geluid uit het oor kan ontsnappen. De “Check My Fit” werkt ook met andere Resound hoortoestellen die te bedienen zijn met de Resound Smart 3D App.

Als eerste de ReSound OMNIA hoortoestellen proberen, neem hier contact met ons op.

*Beschikbaar vanaf de iPhone 11 of later, iPad Pro (5de generatie), iPad Pro (3de generatie), iPad Air (4degeneratie) en iPad mini (6de generatie) of later, met iOS update 15.3 en iPadOS 15.3 of later.

      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2032 reviews Lees ze allemaal