Nieuw hoortoestel: Oticon Own

Nieuw hoortoestel: Oticon Own

Oticon introduceert haar nieuwste IHO-hoortoestellen; Oticon Own. Een opmaat gemaakt hoortoestel dat verkrijgbaar is in drie varianten. Het is immers vier jaar geleden dat Oticon haar laatste IHO-hoortoestel introduceerde, dat was de Oticon Opn. In deze blog leest u alles over de nieuwe Oticon Own hoortoestellen.

Oticon Own

De Oticon Own hoortoestellen worden altijd opmaat gemaakt op basis van een afdruk van uw gehoorgang. Op deze manier wordt het hoortoestel echt een persoonlijk product. Een opmaat oplossing draagt natuurlijk ook bij aan een verbeterd draagcomfort.

Wat opvalt aan de Oticon Own is dat het bereik van de toestellen vergroot is. Dit betekent dat de hoortoestellen ten opzichte van de Oticon Opn geschikt zijn voor de zwaardere gehoorverliezen. De IIC- en CIC-varianten zijn geschikt voor een verlies tot en met 90 dB en de ITC-varianten zijn geschikt voor een verlies tot en met 100 dB. Hieronder een weergave van de verschillende varianten die verkrijgbaar zijn:

De hoortoestellen zijn verkrijgbaar in vijf tech-levels, waarbij tech-level 1 het meest geavanceerd is en tech-level 5 het minst geavanceerd.

Het design van de Oticon Own blijft vrijwel identiek aan de Oticon Opn van vier jaar geleden. Integendeel verschilt de techniek van de Oticon Own wel degelijk met de Oticon Opn. Het is eigenlijk te vergelijken met de techniek van de Oticon More.

Technologie

De toestellen maken gebruik van het bekende Deep Neural Network. Een techniek waarbij het brein van de drager op een natuurlijke manier ondersteunt wordt. Het Polaris-platform zorgt ervoor dat het hoortoestel continu en snel kan schakelen tussen de beste instellingen voor elke situatie op basis van het gehoorverlies van de drager. Het herkennen van elke situatie wordt gedaan door de MoreSound Intelligence techniek. Bij Oticon worden verschillende omgevingen geluidsscènes genoemd. Deze functie scant elke geluidsscène 500 keer per seconde. Het ontvangen en doorsturen van heldere en natuurlijke geluidskwaliteit wordt geregeld door de MoreSound Amplifier techniek en vervelende fluitgeluiden worden voorkomen via een geavanceerd feedbackmanagementsysteem. Al deze technieken werken continu samen om de drager gedurende de dag een goede en betrouwbare geluidservaring te bieden.

Let op: de bovengenoemde technieken zijn alleen beschikbaar in de tech-levels: 1, 2 en 3.

De ITC-variant heeft nog een techniek wat de anderen niet hebben, namelijk een dubbele microfoon (twin mics). Dit geeft een verbeterde directionaliteit voor horen in rumoerige omgevingen. De IIC en CIC zijn simpelweg te klein om deze techniek te dragen.

Connectiviteit

De IIC- en CIC-varianten hebben geen functie om verbinding te maken met externe apparaten, zoals mobiele telefoons. Het is dan ook niet mogelijk om hiermee audio te streamen.

De ITC-varianten hebben wel de mogelijkheid tot audio streaming met mobiele telefoons en andere apparatuur. Deze toestellen kunnen draadloos muziek streamen, handsfree telefoneren en bediend worden met de Oticon ON App. Gebruikers van Apple-apparaten hebben wat meer geluk dan Android-gebruikers. Apple-apparaten ondersteunen namelijk “Two-way streaming”. Dit houdt in dat het geluid kan worden ontvangen via de hoortoestellen, maar ook kan worden teruggestuurd naar de gesprekspartner via de hoortoestellen. Dit is essentieel voor het voeren van handsfree telefoongesprekken. Android-apparaten ondersteunen daarentegen “One-way streaming”. Dit is de mogelijkheid om alleen het geluid te ontvangen. Het terugsturen van geluid via de hoortoestellen is niet mogelijk. Hierdoor moet de microfoon van uw Android-apparaat bij de mond gehouden worden tijdens telefoongesprekken en is het niet handsfree.

Beschikbaarheid

De Oticon Own zijn direct bij Oogvoororen.nl verkrijgbaar. Wilt u als eerste deze hoortoestellen uitproberen? Neem hier contact op met één van onze audiciens.

      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2041 reviews Lees ze allemaal