Consumentenreview Oticon Ruby 2

Consumentenreview Oticon Ruby 2

In deze consumtenreview vertelt Janneke van HoorStyle haar persoonlijke ervaring met de Oticon Ruby 2 hoortoestellen. Janneke heeft de hoortoestellen twee maanden uitgeprobeerd.

Kwaliteit

"Oticon richt zich op het produceren van zo optimaal mogelijk geluid en wanneer de audicien bij je langs komt, merk je eigenlijk al direct verschil."

Op de website van Oticon staan verschillende video's over deze ontwikkelde techniek. Tijdens de proefperiode zijn de hoortoestellen twee keer afgesteld, op afstand (online). Het online afstellen gebeurt via een bepaalde app waarmee je contact maakt met de audicien, middels een videogesprek. In dit gesprek kan de audicien het hoortoestel op de behoeftes instellen.

Janneke heeft het hoortoestel getest in verschillende dagelijkse omgevingen, zoals de speeltuin, supermarkt en vergaderingen. Over het geluid is Janneke tevreden. Er is wel verschil te merken met hoortoestellen uit een hogere klasse. Soms kon het hoortoestel in verschillende siutaties kraken of tijdens het fietsen dat de windruis niet volledig onderdrukt werd. Het hoortoestel is meer geschikt voor mensen die in minder uitdagende luistersituaties komen.

"Een betaalbaar toestel en optimaal gebruik maken van verschillende accessoires en mogelijkheden die je vaak alleen maar vind bij hoortoestellen uit het duurdere segment. En een gebruiksvriendelijke app, dan zou ik dit toestel zeker uitproberen."

Connectiviteit

"Het verraste mij dat het hoortoestel grotendeels vergoedt wordt, maar toch gebruik kunt maken van alle accessoires en mogelijkheden die door Oticon aangeboden worden."

De hoortoestellen kunnen verbonden worden met een TV-adapter, microfoon en een speciale adapter voor het streamen naar vrijwel alle telefoons. De hoortoestellen kunnen direct verbonden worden met de nieuwste telefoons. Niet ondersteunende mobiele apparaten kunnen met behulp van de Oticon Connectclip verbonden worden.

Daarnaast zijn de Ruby 2 hoortoestellen oplaadbaar. De batterij is binnen 3 uur volledig opgeladen met de bijbehorende oplader. Of kies voor een snelle oplaadbeurt van 30 minuten, wat zorgt voor een batterijcapacitiet van 6 uur. De oplader is niet draadloos te gebruiken en functioneert alleen via netstroom. Mocht je benieuwd zijn hoeveel batterij de hoortoestellen nog hebben, dan het batterijpercentage via de Oticon App bekeken worden.

"De Oticon App is makkelijk in gebruik. Er kunnen menu's worden ingesteld op basis van je wensen en behoefte. Ook kun je met de app de hoortoestellen terugvinden, wanneer je ze verloren bent."

Janneke Roozen beheert haar eigen website: www.hoorstyle.nl, waarin zij schrijft over verschillende dingen in haar leven toen ze plotseling slechthorend werd. Neem zeker een kijkje!

Bekijk de review hier op YouTube.

      9.4 uit 5 reviews

Fantastisch

Lees meer

      8.9 uit 4 reviews

een pluim

Lees meer

      9.5 uit 54 reviews

Ik ben zeer tevreden met dit gehoor apparaat

Lees meer

      9.4 uit 2005 reviews Lees ze allemaal