Inruilacties van hoortoestellen

Regelmatig hebbe we acties waarbij hoortoestellen ingeruild kunnen worden tegen een bepaalde korting. Vaak wordt er ten onrechte van uit gegaan dat wij deze hoortoestellen weer klaar maken voor een verkoop, omdat het medische apparaten zijn mogen wij deze niet opnieuw verkopen. Alle ingeruilde hoortoestellen die bij ons ingeruild worden doneren wij aan een goed doel; Stichting Kind & Oor. Naast deze donaties zetten meerdere audiciens zich ook actief in voor dit doel.

Stichting Kind & Oor
De stichting zet zich in voor slechthorende kinderen in Nepal. In Nepal is een arm land en de gezondheidszorg is slecht ontwikkeld. Zo zijn er nauwelijks huisartsen en ziekenhuis tref je alleen in de grootste steden. In de landelijke gebieden is er nauwelijks kwalitatief goede zorg. Ook bestaat daar niet zoiets als een zorgverzekering, alles moet uit eigen zak betaald worden vanuit een gemiddeld inkomen van zo'n € 60,- per maand. Dat is gewoonweg te weinig voor specialistische zorg.

Stichting Kind & Oor verzorgt de screening van oor- en gehoorproblemen bij kinderen in Nepal. Jaarlijks vertrekken een groep  KNO-artsen, audiologen en audiciens (waaronder die van ons) richting Nepal om daar samen met lokale KNO-artsen en Health Assistants op basisscholen en zogenaamde 'ENT-Camps' kinderen te onderzoeken en te behandelen. Hierbij proberen de Nederlandse specialisten zoveel mogelijk kennis over te brengen op de lokale specialisten zodat deze zorg ook in de toekomst geborgd kan worden.

Uw hoortoestel krijgt een heel dankbaar tweede leven
Waneer u uw hoortoestellen bij ons inruilt verdienen wij hier dus geen geld aan, deze maken eens per jaar de reis naar Nepal om daar een tweede leven te krijgen. Dit is een zeer dankbaar tweede leven, deze kinderen hadden namelijk anders nooit hoortoestellen verkrijgen.

Regelmatige inruilacties
Omdat wij ons als bedrijf commiteren aan de stichting willen wij ieder jaar een minimaal aantal hoortoestellen kunnen meenemen naar Nepal. Om die reden ziet u enkele keren per jaar een inruilactie in onze nieuwsbrief langskomen. Op die manier weten wij zeker dat er ook daadwerkelijk hoortoestellen ingeruild worden.

Ook zonder inruilactie zijn uw hoortoestellen meer dan welkom
Uiteraard hoeft u niet per se mee te doen aan een inruilactie als u de stichting een warm hart toe draagt. Als u nog een set hoortoestel heeft liggen die u een ander gunt nemen wij deze met liefde aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een financiele bijdrage te leveren aan de stichting. De giften worden geïnvesteerd wordt in het opzetten van een lokale KNO-polikliniek, mobiele gehoorscreening in de regio, operatieve en medicamenteuze behandelingen en in het opleiden van lokale gezondheidswerkers
 

      9.0 uit 6 reviews

Teleurgesteld.

Lees meer

      9.2 uit 6 reviews

Voor mij een goede aankoop en ben zeer tevreden .

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

Chapeau !! Chapeau

Lees meer

      9.4 uit 2041 reviews Lees ze allemaal