Hoe vervang ik de receiver van mijn ReSound of Interton hoortoestel?

Wanneer de hoortoestellen niet meer optimaal werken, zoals het niet meer produceren van geluid, kan het zijn dat de filter of de receiver aan vervanging toe is. De receiver ook wel de luidspreker genoemd, is de slang die tussen het hoortoestel en het oorstukje zit. De receiver ontvangt het geluid en stuurt dit door naar het gehoor.

Bekijk de video om zelfstandig de receiver van uw hoortoestel te vervangen. Hieronder staan de stappen uitgeschreven ter ondersteuning van de video.

  1. Pak het ReSound hoortoestel en het bijgeleverde witte stokje vast.
  2. Steek het stokje in het gaatje - waar de receiver (slangetje) in het hoortoestel gaat - en druk licht omhoog. Het klepje van het hoortoestel komt los.
  3. Trek de defecte receiver uit het hoortoestel.
  4. Plaats de nieuwe ReSound receiver in het hoortoestel.
  5. Controleer of de nieuwe ReSound receiver goed in het hoortoestel geplaatst is, door er lichtjes aan te trekken.
  6. Druk het klepje dicht.
  7. De ReSound receiver is nu correct vervangen.

Zoals u misschien al hebt gezien zijn er veel verschillende ReSound receivers. Deze receivers verschillen van elkaar in lengte en krachtniveau. Om te voorkomen dat de receivers bij het vervangen met elkaar verwisseld worden zijn de kleuren rood en blauw aan de receivers gegeven; rood staat voor de rechterzijde en blauw voor de linkerzijde.

De lengte van de receivers worden van 0 tot 4 ingedeeld. Deze maten bepalen de lengte van het slangetje dat van het hoortoestel in het oor loopt. De lengte "0R" is de kortste lengte van de Resound receivers voor het rechteroor. De lengte "4" is de receiver met de langste afmeting.

Als laatste het krachtniveau van de receiver. Deze niveau's worden ingedeeld in drie verschillende categorieën, namelijk LP (Low Power), NP/MP (Normal/Medium power) en HP (High Power). De LP wordt gebruikt bij een lager gehoorverlies, de NP/MP wordt gebruikt bij een gemiddeld gehoorverlies en de HP bij een hoog gehoorverlies.

Heeft u al deze stappen doorlopen en ervaart u nog steeds klachten met uw hoortoestel, dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar: 085-4863743 of een e-mail te versturen naar: info@oogvoororen.nl

U kunt meer handige video's op ons YouTube kanaal vinden betreft onderhoud, hoortoestelaccessoires en mobiele apps.

      9.6 uit 50 reviews

Fijn bedrijf.

Lees meer

      9.4 uit 69 reviews

professioneel

Lees meer

      10.0 uit 1 reviews

Geweldige hoorervaring, zeker in drukke omgeving.

Lees meer

      9.4 uit 1938 reviews Lees ze allemaal