Hoe kan ik het beste mijn hoortoestel schoonmaken?

Vaak wordt gevraagd hoe vaak een hoortoestel schoongemaakt moet worden. Dat moet dagelijks gebeuren. Het dagelijks schoonmaken van een hoortoestel is erg van belangrijk, omdat het hoortoestel elke dag met zweet, oorsmeer en vuil in aanraking komt. Bij het niet goed onderhouden van uw hoortoestel kan irritatie ontstaan in het oor of kan uw gehoorapparaat beschadigen. Bij het schoonmaken van de hoortoestellen zijn verschillende geschikte hoortoestel onderhoudsartikelen gemakkelijk te gebruiken. 

Dagelijks onderhoud van een in-het-oor hoortoestel

De hoorapparaten die zich in het oor bevinden kunnen dagelijks schoongemaakt worden met zachte speciale reinigingsdoekjes. Als de microfoon openingen van een toestel niet schoon zijn, dan is het belangrijk dat deze van binnen naar buiten worden gereinigd. Zo voorkomt u beschadiging aan de microfoon. Een filter vermijdt dat oorsmeer via de openingen het gehoorapparaat naar binnen gaat. 

Het dagelijks onderhouden van een hoortoestel dat in het oor zit is belangrijk om de levensduur van het apparaat te verlengen en om de beste geluidskwaliteit te behouden. Het is ook belangrijk om regelmatig de oordopjes of domes te vervangen, omdat deze na verloop van tijd slijten en de geluidskwaliteit kunnen beïnvloeden. Bovendien is het aan te raden om het hoortoestel 's nachts uit te nemen en op te bergen in een droogbox, om vocht en bacteriën te vermijden. 

Drogen van een gehoorapparaat

Bij te veel vocht bij een hoortoestel beschadigt het toestel. Vocht kan bij een hoortoestel komen door het transpireren of achtergebleven water van het douchen. Het is daarom erg belangrijk om dagelijks uw hoortoestel te drogen.

Er zijn verschillende methoden om een hoortoestel te drogen, waaronder het gebruik van een droogbox, droogtabletten of een droogapparaat. Een droogbox is een handige optie, omdat het apparaat hierin veilig kan worden opgeborgen en tegelijkertijd wordt gedroogd met behulp van droogmiddelen. Droogtabletten en droogapparaten kunnen ook worden gebruikt om vocht uit het hoortoestel te absorberen. Het is belangrijk om te onthouden dat een hoortoestel niet mag worden gedroogd met een föhn, omdat de hoge temperatuur schade kan aanrichten aan de elektronica. Door het hoortoestel regelmatig te drogen, kunt u ervoor zorgen dat het apparaat optimaal blijft functioneren en de beste geluidskwaliteit blijft leveren.

Professionele reiniging

Het kan nodig zijn om het gehoorapparaat professioneel te laten reinigen, vooral als er problemen zijn die niet opgelost kunnen worden met dagelijkse reiniging en onderhoud. Het kan nodig zijn om het apparaat naar een audicien of een andere professional te brengen voor een grondige reiniging en controle. Het is raadzaam om regelmatig een professionele controle uit te laten voeren om te controleren of het gehoorapparaat nog goed functioneert.

Neem hiervoor contact op met onze specialisten. 

 

      9.3 uit 48 reviews

Dank voor de service

Lees meer

      9.4 uit 9 reviews

Professioneel en vriendelijk bedrijf die kaar staan met goed advies.

Lees meer

      10.0 uit 1 reviews

goede service aan huis, duidelijke uitleg

Lees meer

      9.3 uit 1505 reviews Lees ze allemaal