Gehoorbeschadiging
De hele dag door horen wij verschillende geluiden en wordt ons gehoor verslechterd. Vaak herstelt gehoorschade vanzelf, maar dat is niet altijd het geval. Geluid wordt doorgegeven aan de gehoorzenuw via de haarcellen. Bij gehoorschade zijn haarcellen kapot gegaan. Haarcellen kunnen niet uit zichzelf herstellen. Gehoorschade heeft verschillende gevolgen. Bij een grotere gehoorschade, zijn meerdere haarcellen beschadigd en hoort u slechter of het is lastiger om geluiden te onderscheiden. Wilt u graag een hoortest doen? Oogvoororen is audicien aan huis en voorziet u graag van professioneel advies zonder dat u de deur uit hoeft.
Vormen van gehoorbeschadiging
Er bestaan verschillende gehoorbeschadiging symptomen. Een vorm van gehoorbeschadiging is tinnitus. Bij deze aandoening hoort men geluiden die er niet zijn, bijvoorbeeld een ruis of piep. Het is mogelijk om tinnitus tijdelijk of permanent is. Dit wordt onder andere veroorzaakt door ouderdom, te harde geluiden, afsluiting van de gehoorgang door bijvoorbeeld oorsmeer of water of ontsteking van het oor. Een tijdelijke gehoorschade kan een aantal minuten aanhouden, maar ook een week aanhouden. Gehoorschade van tinnitus is niet te genezen, het is daarom erg belangrijk gehoorbeschadiging tinnitus te voorkomen.
Gehoorschade komt voornamelijk door geluid met een te hoog decibel. Geluiden vanaf 80 decibel kunnen schadelijk zijn voor jouw oren, maar vanaf 120 decibel loopt u direct schade op. Om gehoorbeschadiging door bijvoorbeeld muziek, te voorkomen is het verstandig om gehoorbescherming te dragen. Tegenwoordig luistert men ook meer muziek via oortelefoontjes of een koptelefoon, waarbij de telefoon een volumebegrenzer heeft, maar de oortelefoontjes goed afsluiten en zich te dicht bij de trommelvlies bevindt. Het is van belang om verstandig met het volume om te gaan, om gehoorschade te voorkomen.
Verschillende oorklachten
Af en toe zijn er oorklachten die niet te verklaren zijn. Het is mogelijk dat oorklachten door pijn in de nek ontstaan. De oorzaak van de nekklachten komt vaak door stress, spanningen, knarsen of een verkeerde houding.
Wanneer u een combinatie heeft van oorklachten en duizeligheid is er een kans op de ziekte van Ménière. Hierbij zijn er meerdere periodes met een duizelig gevoel en wisselende oorproblemen als oorsuizen of druk op het oor. Na verloop van tijd nemen de klachten af.
Het komt voor dat mensen minder gehoor hebben aan één oor. De oorzaak hiervan kunnen problemen in het oor zijn, zoals oorsmeer, oorontsteking, of een probleem met het trommelvlies. Bij nauwelijks tot geen gehoor is het verstandig om uw gehoor te laten onderzoeken.
prima toestellen
Geweldige service,en vriendelijke medewerkers
Goede geluidsweergave van toestellen